Карантин в Україні можуть скасувати: Ляшко уточнив деталі / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Україна зможе повторити успішний досвід Британії та Данії, скасувавши карантинні обмеження, але за умови, якщо в країні рівень вакцинації серед дорослого населення досягне 70%. 

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на телеканалі Україна 24.

"Якщо ми дійдемо до вакцинації 70% дорослого населення, ми можемо повторити успішні приклади Великобританії і Данії, які при таких рівнях вакцинації скасували карантинні обмеження", – сказав глава МОЗ.

Відео дня

Читайте такожПонад 40% українців підтримує ретельне дотримання карантину, доки існують ризики поширення COVID-19 - опитування

За словами міністра, попри цифри нових випадків заражень коронавірусом, системи охорони здоров'я цих країн спокійно справляються з нинішнім навантаженням.

Він також заявив, що сьогодні пандемія коронавірусної хвороби стала "пандемією невакцинованих".

За словами Ляшка, на сьогодні в Україні понад 90% госпіталізованих з COVID-19 - невакциновані. Також він зазначив, що 80% летальних випадків припадає на людей старше 60 років, з них 98% не робили щеплення від COVID-19.

У зв'язку з цим, як вважає Ляшко, поки не будуть щеплені 50-70% дорослих, рано переходити на вакцинацію підлітків, попри те, що виробники деяких препаратів дозволили застосовувати їх для дітей від 12 років.

Нагадаємо, Ляшко так само оцінив імовірність тотального локдауну в Україні. Він вважає, що для цього поки ніяких передумов немає. За його словами, говорити про те, що країна наближається до червоного рівня - рано.

"Про жорсткий карантин або локдаун не йдеться", - повідомив він.

Нагадаємо, 23 вересня по всій Україні набув чинності карантин "жовтої зони". Більшість обмежень не поширюються на вакцинованих від коронавірусу хоча б однією дозою, перехворілих і тих, хто недавно зробив тест.

Коронавірус в Україні: що відомо