Запоріжжя з початку війни прийняло 114 тисяч переселенців

До Запоріжжя з початку бойових дій переїхали 114 125 людей, з них 29 405 дітей. Лише за останню добу до міста евакуювалися 5 558 осіб з урахуванням гуманітарного коридору з Маріуполя та Бердянська.

Такі цифри оприлюднив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

"Місто повністю готове прийняти вимушених переселенців. До обласного гуманітарного штабу з Кіровоградської області направляють тисячі продовольчих наборів, які потім розподіляються між населенням", – зазначив він.

Відео дня

За словами Тимошенка, тільки Укрзалізницею до Запоріжжя надійшло понад 5 000 тонн гуманітарної допомоги.

Запоріжжя з початку війни прийняло 114 тисяч переселенців

Заступник керівника ОП зустрівся у Запоріжжі з маріупольцями та почув від них розповіді про злочини російських окупантів. Зараз переселенці "тимчасово проживають в одному із санаторіїв Запоріжжя і забезпечені всім необхідним", – підкреслив він.

Раніше Кирило Тимошенко наголошував на тому, що ще одним гуманітарним хабом України стала Дніпропетровщина. Вона зуміла активно підтримати гуманітарною допомогою Донецьку, Луганську, Харківську та Чернігівську області. Дніпропетровщина отримала Укрзалізницею 4 тисячі тонн гуманітарних вантажів з західної України та перерозподілила їх у східні регіони завдяки гумштабу обласної військової адміністрації.