Колесников не їв свіжих фруктів у полоні / скріншот

Звільнений полонений Максим Колесников знову вчиться жити після 11 місяців в неволі. Він - один зі 116 захисників, котрих Україні вдалося повернути додому 4 лютого. Це - доброволець, який захищав Київ та область.

Як йдеться в сюжеті ТСН, ми всі його запам'ятали за фото із яблуком у руках. Одразу після звільнення захисник зізнався, що майже рік не їв фруктів. 

Максиму Колесникову 45 років, він - маркетолог й топ-менеджер. Ранок 24 лютого 2022-го року змінив усе в його житті. Дружина каже, що навіть й не намагалася його стримати, коли він захотів піти захищати Київщину.

"19-го березня була остання смс, 20-го він не вийшов на зв'язок, 21-го також", - каже дружина Максима. Про те, що чоловік у полоні, вона дізналася з кадрів росТБ, упізнала його за татуюванням, а вже у вересні отримала невеличкого листа: "Живий, здоровий, все добре".

Колесников розповідає, що у камері російського СІЗО бракувало повітря, полонені постійно недоїдали. Раз на 10 днів з літа до камери заносили телевізор, своєрідний метод психологічного насилля. 

Перше, що зробив Максим після звільнення, - зателефонував дружині. Навіть після повернення до Києва чоловік носить штани, в яких був у полоні, бо каже, що вони - "щасливі". Як й обручка з білого золота, яку росіяни сприйняли за срібло й віддали. 

Нині у соцмережах Колесников ділиться досвідом, як у полоні не втратити здоровий глузд.

Фото з військовим та яблуком зворушило українців

Одразу після обміну вже на підконтрольній Україні території військовий Максим Колесников, в минулому київський ресторатор, взяв у руки яблуко і зізнався - місяцями не бачив свіжих фруктів. "Уперше за рік їм свіжий фрукт! Це навіть страшно", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: