Мішель Платіні / REUTERS

Екс-президент УЄФА Мішель Платіні поки не є обвинуваченим у справі про корупцію при виборі країни-господаря чемпіонату світу-2022.

Про це повідомляє CNN, посилаючись на слова представника французької фінансової прокуратури.

Платіні був затриманий сьогодні, 18 червня, для допиту по цій справі, але йому не було висунуто звинувачення.

Відео дня

Читайте такожЕкс-президента УЄФА Платіні затримали за підозрою в корупції

Як повідомляє AP, екс-футболіст продовжує перебувати під вартою. На даний момент він може бути затриманий на 24 години без пред'явлення офіційних звинувачень. Після допиту Платіні може вийти на свободу, або постане перед суддею, який вирішить, чи потрібно висувати звинувачення.

Платіні заперечує будь-яку участь у корупційних схемах при виборі Катару в якості господаря ЧС-2022.

Представники екс-президента УЄФА заявили, що йому "ні в чому себе дорікати", а також наголосили, що екс-глава УЄФА був допитаний у тому числі щодо отримання Францією права на проведення Євро-2016:

"Мішель Платіні висловлює свою думку спокійно і точно, відповідаючи на всі питання, в тому числі про умови присудження Франції права на проведення Євро-2016. Він дав корисні пояснення".

Нагадаємо, в 2015 році Комітет з етики ФІФА відсторонив Платіні від футбольної діяльності на вісім років. Пізніше цей термін було скорочено до чотирьох років.

Як повідомляв УНІАН, минулого року екс-президент ФІФА Зепп Блаттер заявив, що Катар шахрайським шляхом отримав право на проведення ЧС-2022.