Мирон Маркевич вважає, що Шахтар може пройти Бенфіку / фото: УАФ

Колишній головний тренер "Металіста", "Дніпра" і збірної України Мирон Маркевич поділився своєю думкою про шанси "Шахтаря" пройти "Бенфіку" в плей-офф Ліги Європи.

Про це Маркевич сказав в інтерв'ю segodnya.ua.

"Бенфіка" впевнено лідирує в чемпіонаті. Незважаючи на те, що вони програли останній матч "Порту", вони все одно на 4 очки попереду. Команда на ходу, дуже непогано виглядає, я дивився кілька ігор. Важливо буде, як "Шахтар" зіграє в обороні. Тому що команда в кожній грі пропускала. Якщо тренеру вдалося стабілізувати командну гру в обороні, тоді у "Шахтаря" будуть хороші шанси. Не можна ні в якому разі пропускати вдома. В атаці "гірники" виглядають добре, якщо підтягнуть оборону, то можуть пройти "Бенфіку".

Відео дня

Читайте такожБенфіка понесла серйозну втрату перед матчами з Шахтарем

Маркевич також висловив думку, що "Шахтарю" буде непросто проводити перший офіційний матч в році у лютому:

"Це дійсно непросто, але від цього нікуди не дінешся. Чемпіонат Португалії тривав. Перша гра... Я думаю, що емоції повинні допомогти команді, плюс підтримка трибун. Зворотною стороною медалі для лісабонців є те, що у "Бенфіки", навпаки, дуже щільний графік через ігри чемпіонату і кубку. Це може бути козирем для "Шахтаря".

На думку Маркевича, "Шахтарю" має допомогти те, що головний тренер "гірників" Луїш Каштру працював у Португалії:

"Стільки років працюючи в Португалії, він повинен добре знати "Бенфіку", всі нюанси, як грає ця команда. Думаю, це плюс для "Шахтаря", головний тренер добре знає португальський футбол".

Нагадаємо, перший матч 1/16 фіналу між "Шахтарем" і "Бенфікою" пройде 20 лютого в Харкові. Повторна зустріч відбудеться 27 лютого в Лісабоні.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що "Шахтар" представив промо до матчу з "Бенфікою".