Матчі не відбудуться навіть без глядачів / REUTERS

Італія зупинила поточний сезон Серії А та всі інші спортивні заходи через поширення в країні коронавірусу.

Читайте такожМатч Франція - Україна може пройти без вболівальників через коронавірус

Спочатку таке рішення прийняв Олімпійський комітет Італії (CONI), але його міг скасувати своїм указом прем'єр-міністр Джузеппе Конте.

Відео дня

Однак Конте підтримав цей крок:

"У нас більше немає часу. Цифри говорять нам про зростання захворюваності, зростає кількість смертей. Ми повинні чимось жертвувати на благо всієї Італії, тому змушені приймати більш жорсткі заходи. Серія A і всі спортивні заходи будуть припинені. Вболівальникам залишається прийняти цей факт", - цитує прем'єр-міністра Football Italia.

Заборона буде діяти до 3 квітня, проте не виключено, що термін буде продовжений, якщо ситуація не зміниться в кращу сторону. Поки невідомо, коли буде дограватися нинішній сезон чемпіонату Італії з футболу.

При цьому малоймовірно, що дане рішення буде поширюватися на міжнародні матчі Ліги чемпіонів і Ліги Європи за участю італійських команд.

Нагадаємо, Італія стала найбільшим осередком поширення китайської вірусу COVID-19 в Європі. В країні вже налічується більше восьми тисяч хворих, а також 463 людини померло.

УНІАН раніше повідомляв про те, що матч плей-офф Ліги чемпіонів у Франції пройде при порожніх трибунах через коронавірус.