Динамо давно не грало на такому рівні / фото ФК Динамо Київ

У вівторок, 20 жовтня, київське "Динамо" зіграє з "Ювентусом" у першому турі групового етапу Ліги чемпіонів 2020-2021. Гра відбудеться в Києві на НСК "Олімпійський".

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Динамо - Ювентус.

Динамо - Ювентус: де дивитися матч по ТБ

Початок зустрічі - о 19.55.

Матч проходитиме з глядачами на трибунах. Офіційний дозвіл "Динамо" отримало від МОЗ. НСК "Олімпійський" буде заповнений на 30 відсотків, а людям будуть вимірювати температуру перед входом на арену.

Динамо - Ювентус: прогноз букмекерів

"Динамо"

Динамівці під керівництвом Мірчі Луческу помітно змінилися. Причому для цього навіть не потрібні були гучні трансфери.

Сезон для киян вже можна вважати успішним - завойовано Суперкубок України, а в групу ЛЧ команда пробилася вперше за останні кілька років. У відборі єврокубка "Динамо" спочатку обіграло нідерландський АЗ, а потім двічі розібралося з бельгійським "Гентом" - 2:1 на виїзді та 3:0 вдома.

В Українській Прем'єр-лізі команда лідирує після шести турів, маючи на своєму рахунку чотири перемоги та дві нічиї. Таким чином, кияни при Луческу ще жодного разу не програли. У минулому турі "Динамо" у Львові перемогло "Рух" - 2:0.

Лазарет клубу поступово порожніє. Там надовго затримується Микита Бурда, а також відновлюється після травми Олександр Тимчик. Всі інші вже в строю. Особливо гарний вибір у Луческу на флангах атаки, де в повній бойовій готовності знаходяться Вербич, Циганков, Де Пена і Родрігес. А ось з центрфорвардом є проблема - повноцінної альтернативи Супрязі поки немає.

"Ювентус"

Пірло - легендарний футболіст, але дуже молодий тренер. До "Юве" у нього не було досвіду роботи на такому рівні. Колишній партнер Андрія Шевченка по "Мілану" відразу почав перебудовувати команду, яку йому залишив Мауріціо Саррі, щоб піти від прагматизму до більш яскравої та атакуючої гри.

Поки труднощів вистачає. У новому сезоні "Юве" почав з двох перемог, одна з яких була технічною через коронавірус у "Наполі", а також двох нічийних результатів. Остання нічия відбулася в минулому турі проти "Кротоне" (1:1). Туринці займають тільки п'яте місце в турнірній таблиці Серії А, а у Пірло вже є багато критиків серед експертів і вболівальників.

Саме тому матч з "Динамо" складно переоцінити для гостей. Це тренерський дебют Пірло в Лізі чемпіонів, в якому його команда зобов'язана перемагати, інакше крісло під фахівцем почне серйозно хитатися.

У Києві вболівальники не зможуть побачити у справі Кріштіану Роналду - португалець заразився коронавірусом і зараз перебуває на самоізоляції. Аналогічна ситуація у півзахисника Вестона Маккенні, а через травми до Києва не полетіли Алекс Сандро і Маттейс де Лігт.

Під питанням участь у грі форварда Пауло Дібали, який відновлювався після кишкової інфекції.

Історія протистоянь

Команди зустрічалися чотири рази. У далекому 1998-му році це був чвертьфінал Ліги чемпіонів. В Італії українцям вдалося здобути нічию (1:1), а от у Києві динамівці поступилися з великим рахунком - 1:4.

Потім вже у 2002-му це був груповий раунд ЛЧ. "Динамо" програло обидві гри - 1:2 вдома і 0:5 на виїзді.

Слова перед матчем

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу:

"У "Ювентуса" високий рівень. Наш бюджет - половина зарплати Роналду. Я даю хлопцям інформацію про індивідуальні якості суперників, щоб вони могли їм протистояти. Завтра потрібно уважно стежити за Бонуччі при стандартах. Я хочу, щоб ми зіграли з "Ювентусом" так само якісно, як і "Шахтар" свого часу".

Головний тренер "Ювентуса" Андреа Пірло:

"Мірча Луческу - мій перший тренер, який привів мене у дорослий футбол у 15 років. Спогадів про нього багато. Я йому завжди буду вдячний, не втомлююся про це нагадувати. Сподіваюся, у нас буде можливість поспілкуватися. Але в поєдинку постараємося поставити один одного в складне становище".

Орієнтовні склади

"Динамо": Бущан, Кендзьора, Забарний, Попов, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко, Буяльський, Де Пена, Циганков, Супряга

"Ювентус": Щесни, Данило, К'єлліні, Бонуччі, Куадрадо, Кулусевскі, Рабіо, Ремсі, Бентанкур, Мората, Дібала

Арбітр

Головним арбітром поєдинку буде румун Овідіу Хацеган, який нещодавно судив матч "Динамо" у кваліфікації Ліги чемпіонів.