Тарас Степаненко в матчі з Маккабі / фото ФК Шахтар

Півзахисник і капітан "Шахтаря" Тарас Степаненко прокоментував виїзну перемогу в матчі 1/16 фіналу Ліги Європи проти "Маккабі".

Слова Степаненко наводить офіційний сайт "Шахтаря".

Читайте також"Ще нічого не виграли": тренер Шахтаря Каштру підбив підсумки матчу проти Маккабі"У другому таймі команда суперників великими силами пішла вперед, хотіла забити, створювала моменти, і ми десь зупинилися. Навіть не знаю, в чому причина, адже рахунок не дозволяв цього робити. Зрозуміло, що помилки були, і потрібно працювати над їх виправленням. Це був тільки другий наш офіційний матч у році, і, можливо, ми ще не в оптимальному ігровому тонусі", - сказав півзахисник.

Відео дня

Він підкреслив, що команда не повинна була розслаблятися після забитого м'яча:

"Сподобалося, як у першому таймі ми хвилин 25-30 контролювали м'яч, вступали відразу в пресинг і відбір, не давали гравцям "Маккабі" вийти в атаку. По-моєму, у них тільки кутові були, які таїли небезпеку біля наших воріт. А так, в принципі, ми все контролювали. Ось коли забили гол, стали зупинятися, діяти більш вальяжно, але ж розслаблятися ніяк не можна". 

"Є ще матч-відповідь, і потрібно бути максимально сконцентрованими і готуватися. Ми зіграли тільки перший тайм і нікуди ще не пройшли, працюємо далі", - підсумував Степаненко.

"Маккабі" - "Шахтар": підсумки матчу

  • "Шахтар" обіграв "Маккабі" з рахунком 2:0 завдяки голам Алана Патріка і Тете.
  • Найкращим гравцем матчу за версією WhoScored став Микола Матвієнко (оцінка - 8,2).
  • Алан Патрік вдруге поспіль забив перший гол "Шахтаря" в році. У 2020-му він відзначився в матчі 1/16 фіналу Ліги Європи проти "Бенфіки".
  • "Шахтар" вперше з сезону 2016-2017 переміг в єврокубках в гостях з різницею в два м'ячі.
  • Зустріч у відповідь команд відбудеться 25 лютого.