Ліонель Мессі не планує повертатися до тренувань з Барсою / фото instagram.com/leomessi

Зірковий аргентинський нападник Ліонель Мессі повідомив "Барселоні", що не з'явиться в розташування клубу 30 серпня.

Як повідомляє в Twitter журналіст RAC1 Жерар Ромеро, Мессі повідомив "Барселону", що не приїде на базу клубу для проходження медогляду, включаючи здачу тесту на коронавірус.

Читайте такожЗідзвонювався з Гвардіолою: Мессі може перейти в Манчестер Сіті

Відео дня

З понеділка "Барселона" повертається до тренувань, проте аргентинець не має наміру приступати до занять з командою.

За даними журналіста BBC Гільєма Балаге, Мессі просив керівництво клубу про зустріч, щоб узгодити умови його відходу, проте за добу не отримав відповіді.

"Вони зібралися б на зустріч тільки заради продовження контракту, але не щодо відходу", - зазначив Балаге в Twitter.

Він також зазначив, що Мессі не хоче йти "по-поганому" з поваги до клубу і вболівальників.

Мессі йде з "Барселони": головне

  • 25 серпня Мессі поінформував керівництво "Барселони" про своє бажання розірвати контракт в односторонньому порядку. Аргентинець вважає, що може скористатися відповідним пунктом у контракті.
  • Мессі остаточно захотів піти з клубу після розгромної поразки від "Баварії" в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів (2:8). Аргентинець вже давно незадоволений рішеннями і трансферною політикою керівництва "Барселони". Зокрема, аргентинець був незадоволений звільненням Ернесто Вальверде, а також тим, як "Барса" вирішила попрощатися з його другом Луїсом Суаресом.

  • Особиста бесіда Мессі з новим головним тренером "Барселони" Рональдом Куманом не переконала аргентинця залишитися в клубі. 33-річний Мессі вважає, що у нього більше немає часу чекати можливості вигравати трофеї.

  • У "Барселоні" стверджують, що у Мессі немає юридичних підстав розірвати контракт, так як про бажання активувати відповідний пункт він повинен був повідомити клуб до 30 травня. Керівництво клубу нібито готове відпустити гравця тільки за відступні в розмірі 700 мільйонів євро.

  • Очікується, що в найближчі дні Мессі публічно пояснить своє рішення покинути клуб.

  • Інсайдерам стало відомо, що батько Мессі вже прилетів до Англії, а переговори з "Ман Сіті" знаходяться на просунутій стадії.

  • Крім "Манчестер Сіті", на гравця, за даними ЗМІ, також претендують "Ювентус" і ПСЖ.