Михайло Мудрик в цьому сезоні грає в юнацькій команді Шахтаря / фото ФК Шахтар

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру висловився на адресу талановитого півзахисника "гірників" Михайла Мудрика, якого називають "українським Неймаром".

Каштру вніс Мудрика в число молодих футболістів, які рано зловили зірку.

"У гравця не може бути один єдиний талант. Він не дасть йому вижити. У нього повинно бути кілька талантів, які будуть підсилювати його основне вміння. Він може бути відмінним дриблером, але якщо не вміє віддавати передачі, то який сенс у техніці? Класними гравців робить не дриблінг або якась одна характеристика. Футболіст повинен уміти сприймати інформацію", - сказав Каштру в інтерв'ю програмі "Профутбол".

Відео дня

Читайте також16-річним воротарем, який відбив три пенальті у Кубку України, цікавилися Шахтар і Динамо

"А є гравці, які мають одне вміння і думають, що вже круті. У них крута машина, сумка Louis Vuitton, хороший парфум і намазане гелем волосся - вони думають, що суперфутболісти. Ні, гравець оцінюється на полі. Це я кажу не тільки про Мудрика, а й про інших молодих гравців", - зазначив тренер.

Нагадаємо, Мудрик прославився своєю технікою в роботі з м'ячем. Ролики з його участю неодноразово публікувалися в одному з найпопулярніших світових пабліків про футбол "433". У 19 років Мудрик є одним з найпопулярніших українських футболістів за кількістю підписників в Instagram - на його аккаунт підписалися 172 тисячі осіб.

Як повідомляв УНІАН, раніше Мудрик показав трюк, прийнявши м'яч після пасу з п'ятиповерхового будинку.