Шебек - рекордсмен за кількістю матчів в УПЛ / фото: ФК Олімпік

Колишній арбітр Сергій Шебек розповів про зарплати та головні проблеми суддівського корпусу в українському футболі.

Читайте такожУАФ жорстко покарала український клуб і відомого тренера через участь у договірних матчах

Шебека цитує газета "Експрес".

Відео дня

"За один матч елітного дивізіону український суддя отримує до 12 тисяч гривень плюс 3 тисячі на транспортні витрати. Асистенти головних суддів заробляють удвічі менше. Це мізер, в Англії рефері заробляє 2 тисячі євро за гру. Але, врешті-решт, якщо наш арбітр відсудить два матчі за місяць навіть з великою кількістю помилок - отримає 24 тисячі гривень. Більшість українців заробляють в місяць в кілька разів менше", - сказав Шебек.

Колишній рефері зазначив, що поліпшення фінансової ситуації не вплине на рівень суддівства в Україні:

"Проблема не в грошах, а в підготовці. Навіть якщо нашим суддям підвищать гонорари до 20 тисяч або 30 тисяч гривень за гру, ефекту не буде. Якщо аналізувати їх роботу, то можна зробити висновок, що у них слабкі навички. Нехай прогресують і пробиваються на міжнародну арену. За обслуговування матчів Ліги Європи та Ліги чемпіонів УЄФА платить суддям першої категорії 2700 євро, а за чвертьфінали, півфінали та фінали - 3700 євро. Рефері з елітної групи отримують по 5-6 тисяч євро за гру".

Сергій Шебек завершив кар'єру у 2009-му році. Він є рекордсменом елітного дивізіону чемпіонату України, відпрацювавши на 226 матчах.

Як повідомляв УНІАН, раніше колишній воротар розповів про договірний матч в українському футболі.