Андрій Шевченко і Жуніор Мораес / фото УАФ

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко висловив свою думку про натуралізацію бразильців Марлоса і Жуніора Мораєса.

Читайте такожОдин з лідерів Шахтаря Ісмаїлі розповів, чому відмовився грати за збірну України

Про це Шевченко сказав в інтерв'ю "Вацко Live" на YouTube.

"Перш за все, це була ініціатива самих гравців. Якщо футболіст грає в Україні достатньо часу, щоб отримати паспорт, він його свідомо йде і отримує... Він пов'язує своє життя з нашою країною. Він знає мову, його діти ходять тут в школу, він грає більше шести років - це значуща цифра. Я вважаю, що він є українцем", - сказав Шевченко.

Фахівець пояснив, в якому випадку поставився б до натуралізації негативно:

"Моя відповідь прозвучала дуже конкретно. Натуралізація, коли спеціально привозять гравців, через два роки їм намагаються оформити якийсь паспорт, їх змушують грати. До такої натуралізації я ставлюся негативно однозначно". 

"Але якщо футболіст приїхав в нашу країну, в непростий час залишився тут, перевіз сім'ю, діти ходять в школу, грає більше 6-7 років, вирішив взяти український паспорт - для мене він українець. Він грає в нашій країні в непростий час" - підсумував Шевченко.

Марлос і Жуніор Мораєс: кар'єра в збірній України

  • Марлос отримав український паспорт у вересні 2017 року, а дебютував за команду 6 жовтня. На цей час він провів в українській збірній 16 матчів, в яких забив 1 гол.
  • Жуніор Мораєс прийняв громадянство України в березні 2019 року. Нападник дебютував за збірну 22 березня того ж року і відтоді провів 5 матчів, в яких голів не забивав.
  • Після дебютних ігор Мораєса розгорівся скандал - збірні Люксембургу та Португалії намагалися оскаржити правомірність натуралізації нападника та його гри за "жовто-синіх", однак УЄФА виніс вердикт на користь збірної України.