Єлизавета Каланіна і ще чотири українські дзюдоїсти виграли медалі на Гран-прі в Тель-Авіві / IJF

Українські дзюдоїсти стали призерами турніру Гран-прі, що проходив у Тель-Авіві (Ізраїль).

У категорії до 48 кілограм у жінок (чемпіонка світу в цій вазі українка Дар'я Білодід пропустила змагання) за крок від вищої сходинки п'єдесталу зупинилася українка Марина Черняк. На шляху до фіналу Марина, яка посідає 16-е місце в рейтингу, здолала росіянку Дар'ю Пічкальову, Ноу Мінскер з Ізраїлю та угорку Єву Чернівецьки. І лише у вирішальній сутичці з ще однією ізраїльтянкою Широю Рішоні Марина програла.

У чоловіків у категорії до 66 кілограм до фіналу дійшов українець Богдан Ядов. Спортсмен, що займає 40-е місце в світовому рейтингу, по черзі здолав Руслана Турсуналієва з Киргизстану, ізраїльтянина Баруха Шмаілова, Ібрагіма Алієва з Азербайджану і узбека Сардора Нуріллаєва. У фіналі українця чекала зустріч з італійцем Мануелем Ломбардо, перемогти якого Богданові не вдалося.

Відео дня

Читайте такожНайкращі у боксі, тенісі, гімнастиці та атлетиці: які перемоги принесли Україні спортсмени у 2018 році

Українець Яків Хаммо у фіналі вагової категорії +100 кг завоював "срібло", поступившись ізраїльтянину Ору Сассону. Перш ніж потрапити до фіналу українець переміг азербайджанця Шахіна Гахраманова, росіянина Антона Кривобокова і представника Узбекистану Бекмурода Олтибоєва.

Єлизавета Каланіна у категорії +78 кілограм також стала срібною призеркою, програвши Ірині Кіндзерській з Азербайджану. На шляху до фіналу Єлизавета перемогла італійську дзюдоїстку Елізу Марчіо і двох хорваток - Івану Маранич та Івану Сутало.

Ще один український дзюдоїст Артем Хомула завоював бронзову нагороду на Гран-прі Тель-Авіва у ваговій категорії до 73 кг. В боротьбі за нагороду він переміг Бехрузі Ходжазода з Таджикистану. Золото у цій категорії здобув білорус Вадим Шока. Він у фіналі переміг італійця Джованні Еспозіто.

Нагадаємо, призові місця на етапах Гран-прі з дзюдо дозволяють спортсменам набирати очки (за перше - 200, за друге - 120, за третє - 80). Згодом їхня кількість визначає потрапляння на континентальні чемпіонати, чемпіонати світу та Олімпійські ігри.