Йосіро Морі / фото REUTERS

Голова організаційного комітету Олімпіади-2021 Йосіро Морі покинув свою посаду через скандал, пов'язаний з його сексистськими висловлюваннями.

Про це повідомляє Kyodo.

Читайте також"Маємо враховувати ситуацію": влада Японії відреагувала на інформацію про можливе скасування Олімпіади в Токіо

Відео дня

"Я йду у відставку зі своєї посади. Мої недоречні коментарі доставили великі неприємності. Мені шкода", - сказав Морі під час засідання Виконавчої Ради оргкомітету. 

"Важливо, щоб Олімпіада стартувала в липні, і моя присутність не повинна ставати перешкодою", - додав він.

На початку січня в ході засідання НОК Японії Морі заявив, що у зв'язку зі збільшенням кількості жінок у спортивних комітетах доведеться збільшити і тривалість засідань.

"Якщо ми збільшимо число жінок в комітетах, нам доведеться якось обмежити час їх виступів, їм складно перестати говорити, це дратує. У нас в оргкомітеті близько семи жінок, але всі знають своє місце", - сказав морі.

"У жінок є сильна схильність до суперництва. Якщо одна учасниця піднімає руку, щоб висловитися, всі інші теж починають хотіти щось сказати. В результаті всі щось говорять", - також сказав екс-голова оргкомітету.

Після цих слів користувачі мережі виступили із закликом звільнити 83-річного Морі. Чиновника розкритикували навіть його дружина, дочка і внучка. Пізніше він вибачився за свої слова.

МОК також розкритикував Морі, в своїй заяві, зокрема, назвавши його коментарі "недоречними".

Перенесення Олімпійських ігор-2020: головне