Microsoft усунула проблему уповільнення Windows 11 на процесорах AMD / фото Microsoft

Днями компанія Microsoft випустила оновлення KB5035942 для ОС Windows 11. Воно не лише включає нові функції Moment 5, а й виправляє доволі серйозну помилку з уповільненням ПК із процесорами AMD Ryzen.

Як пише Windows Latest, деякий час тому власники ПК і ноутбуків на базі процесорів AMD стали скаржитися на суттєве зниження продуктивності. Девайс тупив, глючив і зависав у найпростіших завданнях. Ба більше, деякі юзери навіть ловили BSOD, відомий у народі як "синій екран смерті".

Якщо ви зіткнулися з такими проблемами, то встановіть оновлення якомога швидше. На поточний момент він має статус необов'язкового, тому багато постраждалих могли навіть не помітити його вихід.

Відео дня

Щоб завантажити KB5035942, користувачам Windows 11 рекомендується відкрити "Центр оновлень Windows" і перевірити наявність свіжих апдейтів.

Терміново встановіть: вийшло крупне оновлення Windows 11 з важливим виправленням

Крім виправлень багів, Windows 11 Moment 5 приносить досить багато нововведень. Серед них: поліпшення Copilot, нові можливості голосового керування системою, оновлена опція Nearby Share, можливість транслювати вміст екрана смартфона на ПК і багато іншого.

Останні чутки про близький реліз Windows 12 виявилися неправдивими: Microsoft офіційно підтвердила, що не планує випускати нову операційну систему у 2024 році. Замість неї корпорація випустить оновлення Windows 11 під номером 24H2, яке стане найбільшим в історії ОС.

Окрім ШІ-функцій, апдейт принесе технологію апскейлінгу Super Resolution (масштабує зображення у відео та іграх з мінімальними втратами), покращений режим економії заряду, а також перероблений інтерфейс із "плаваючою" панеллю завдань. Але щоб ними скористатися, потрібно будет мати 16 ГБ оперативної пам'яті.

Вас також можуть зацікавити новини: