Як на довго зберегти рідний шнур від iPhone / фото ua.depositphotos.com/

Оригінальні кабелі для зарядки смартфонів iPhone досить дорогі – на офіційному сайті Apple за них просять $30. Але ми звикли економити й не розкидатися грошима без потреби – тим більше, якщо є можливість продовжити життя зарядного аксесуару за допомогою підручних засобів.

Ми знайшли в Інтернеті цілих три способи, як зробити так, щоб Lightning-кабелі не ламалися роками.

Як захистити зарядний кабель iPhone від поломки

Перший спосіб – найпростіший. У багатьох кулькових ручках є пружинка, яка дозволяє витягувати та ховати стрижень. Знайдіть вдома стару ручку і витягніть цю пружинку. Далі потрібно підчепити кінчиком ножа крайній завиток та закріпити його за провід. Крутіть пружинку в руках, аби вона накручувалася на кабель.

Відео дня

Як результат, у вас вийде підручна система, яка захистить кабель від перегину і скручування. 

Скріншот

Другий спосіб – з використанням термоусадкових трубок. Їх, як правило, можна знайти в господарських магазинах. Ціна мінімальна – до 50 гривень за набір.

Вибравши потрібну трубку за розміром, натягніть її на кабель і прогрійте її запальничкою, феном або праскою. Якщо все зробити правильно, то від потоку гарячого повітря матеріал стиснеться і "охопить" кабель.

Повинно вийти приблизно ось це

Третій спосіб – найскладніший, але разом з тим найнадійніший. Лайфхак полягає в тому, щоб обтягнути вже пошкоджений кабель вощеним шнуром. Потім необхідно обтягнути кабель у краю з'єднання зі штекером декількома шарами вощеного шнура.

Якщо все зробити правильно, користувачі отримують близько двох сантиметрів досить щільної красивої шнурівки, з якою аксесуар повинен прослужити дуже довго.

До слова, вже офіційно підтверджено, що всі майбутні айфони, починаючи з iPhone 15, перейдуть з Lightning на USB-C. У майбутньому Apple також поступово переведе на єдиний роз'єм навушники AirPods і аксесуари для Mac. 

Раніше УНІАН розповідав, як відрізнити справжній iPhone від підробки. Такі пристрої практично один-в-один копіюють зовнішній вигляд популярних гаджетів, але, окрім материнської плати, нічого спільного з продукцією Apple не мають.

Вас також можуть зацікавити новини: