В області залишається проблема нестачі підрядників / фото oda.zt.gov.ua

Наступного року на ремонт доріг Тернопільщина отримає орієнтовно 2 млрд грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова облдержадміністрації Степан Барна.

За його даними, 800 млн грн надійде на ремонт траси Тернопіль–Підволочиськ, 300 млн грн – траси Тернопіль-Кременець.

Відео дня

Ще 600 млн грн буде скеровано на ремонт об’їзної Тернополя.

Читайте такожКубів позитивно оцінив якість ремонту дороги Тернопіль–Львів

«Ці 600 млн грн ми виграли на конкурсних умовах, отримаємо їх від Європейського інвестиційного банку». Та найбільшим здобутком наступного року стане ремонт сільських доріг. 50% акцизу скеровано на місця, тобто Тернопільщина на ремонт доріг отримає 315-350 млн грн. Ніхто і ніколи таких ресурсів не виділяв на сільські дороги. В майбутньому візьмемося за ремонт доріг Тернопіль–Заліщики та Тернопіль–Івано-Франківськ», – поділився планами Барна.

При цьому зазначив, що в області залишається проблема нестачі підрядників.

«Наявні виконавці робіт не встигають, досі повністю не освоєні кошти на ремонт траси Тернопіль-Львів. Орієнтовно 40-50 млн грн буде повернуто. Тому ми шукаємо інвесторів, які б реєструвалися на Тернопільщині, створювали робочі місця і тут працювали. Також є потреба в нових асфальтних заводах, оскільки 4 діючі заводи не можуть забезпечити потреби області в асфальті», – розповів Барна.

Загалом, за даними ТОДА, на Тернопільщині пролягає 5 тис. км доріг, з яких 1,6 тис. км – дороги державного значення, 3,4 тис.  км – дороги місцевого значення.