На Чорну п'ятницю туристи можуть підшукати непогані знижки / Фото REUTERS

У день великих знижок під назвою "Чорна п'ятниця", яка в 2019 році випадає на 29 листопада, багато компаній влаштовують великі знижки для своїх клієнтів. І туристична сфера не стоїть осторонь від цього тренду.

Зрозуміло, всі ми знаємо, що в першу чергу Чорна п'ятниця – це маркетинговий хід і далеко не завжди заявлені «величезні знижки» є такими насправді. Тому не зайвим буде порівняти акційні ціни з тарифами в звичайні дні, щоб не попастися на гачок маркетологів. Тим більше, що до 29 листопада у нас ще є два дні.

Знижки від авіакомпаній в Чорну п'ятницю

Традиційно авіакомпанії є одним з найбільш активних учасників Чорної п'ятниці. Деякі авіаперевізники влаштовують знижки тільки на один день, а деякі – на більш тривалий термін.

Відео дня

Читайте такожЯк вижити в євротурі зі скромним бюджетом, одним рюкзаком і хоч якимось комфортом

Так, угорський лоукостер Wizz Air оголосив, що на Чорну п'ятницю на його клієнтів чекають знижки до 30% на окремі рейси. Акція діятиме 29 листопада з 00:00 до 23:59 за центрально-європейським часом (різниця з Києвом мінус 1 година). Період подорожі за акційними квитками не обмежений. Ціна поширюється тільки на бронювання, оформлені на сайті wizzair.com або в мобільному додатку WIZZ, і не стосується групових бронювань.

Ірландський лоукостер Ryanair традиційно вирішив не обмежуватися одним днем знижок тільки в Чорну п'ятницю, влаштувавши тиждень знижок Cyber Week. Суть проста: кожен день пасажирам пропонуються різні знижки, про які стає відомо лише в той самий день. Наприклад, на четвертий день знижок, у середу, 27 листопада, пасажирам пропонують знижки до 20% на рейси до/з Будапешта, які повинні бути виконані в грудні 2019 року або ж у січні 2020 року. Наприклад, з України до столиці Угорщини Ryanair літає з Одеси і Харкова, ціни за акцією стартують від 9,99 євро.

Чорна п'ятниця від української авіакомпанії МАУ щорічно збігається зі святкуванням дня народження компанії – цього року вона святкує 27-річчя. До 2 грудня включно у пасажирів є можливість придбати квитки зі знижками до 50% на рейси з України. При цьому термін подорожі за акційними квитками обмежений датами з 15 січня по 19 березня 2020 року. Вартість квитків зі знижками стартує від 677 гривень (наприклад, рейс «Київ – Вільнюс» без багажу).

Читайте такожУ відпустку лоукостером: як не розоритися на подорожі бюджетними авіалініями

Найтриваліші знижки пропонує латвійський перевізник airBaltic – з 26 листопада до 9 грудня 2019 року. Полетіти за акційними квитками можна в період з 10 грудня 2019 року по 3 червня 2020 року. Авіакомпанія виконує рейси з трьох українських міст – Київ, Львів і Одеса – як прямі, так і з пересадками. Наприклад, квитки «туди-назад» на прямий рейс з Києва до Риги обійдуться в 89 євро, а рейс з пересадкою до Таллінна пасажирам столиці України обійдеться в 59 євро в одну сторону.

Зрозуміло, це далеко не всі пропозиції від авіакомпаній на Чорну п'ятницю, а «найгарячіші» пропозиції вони, як правило, бережуть до тієї самої п'ятниці, в цьому році це 29 листопада.

Чорна п'ятниця від готелів і сервісів з бронювання житла

Якщо зі знижками на авіаквитки розібратися легко – якщо ви приблизно в курсі, скільки коштують квитки у тих чи інших авіакомпаній на цікаві для вас авіаквитки, то динаміку з готелями відстежити складніше. По-перше, сфера розміщення традиційно не настільки щедра на знижки, по-друге, при перевірці далеко не завжди заявлені акційні пропозиції дійсно вигідні, а тому до підбору потрібно підходити виважено і не орієнтуватися виключно на Чорну п'ятницю.

Читайте такожГотельне питання: як вдало підібрати житло і не зіпсувати подорож

Так, наприклад, один з найпопулярніших сервісів з бронювання готелів Booking.com оголосив знижки з нагоди Чорної п'ятниці. Клієнти сервісу можуть отримати знижку від 40% на пропозиції від готелів, квартир, гостьових будинків, вілл і будинків для відпустки, що беруть участь в акції по всьому світу. Житло слід забронювати через сервіс Booking.com з 29 листопада по 1 грудня (для постійних клієнтів зі статусом Genius 2-го рівня знижки почнуть діяти з 27 листопада), з проживанням у період з 27 листопада 2019 року до 31 березня 2020 року. Акційні пропозиції будуть помічені в пошуку значком «Чорна п'ятниця».

Знижки на розваги під Чорну п'ятницю

Зрозуміло, перераховані вище акції в Чорну п'ятницю – це лише невелика частина доступних для туристів пропозицій зі знижками. Тому рекомендуємо вивчити акційні пропозиції на сайтах компаній, якими ви зазвичай користуєтеся в подорожах. Напевно, там також може бути щось цікаве. У тому числі мова може йти про квитки на автобуси та поїзди, хоча це більше стосується іноземних компаній.

Читайте такожПригоди без зайвого багажу: 6 порад для бюджетної та комфортної подорожі

Крім того, можна вивчити доступні знижки під всілякі розваги – концерти, музеї, театри, спортивні заходи і багато іншого. Як правило, як українські, так і зарубіжні квиткові сервіси і організатори розважальних заходів під Чорну п'ятницю також пропонують знижки.

До речі, оскільки нерідко пропозиції на Чорну п'ятницю від авіакомпаній і готелів діють у зимовий період, саме час ознайомитися, як можна заощадити на підготовці різдвяної подорожі в 2019 році.