Новий рік у Львові це без перебільшення казково красиво / фото УНІАН

Номери в готелях та апартаменти на зимові свята у Львові, Одесі та Києві почали бронювати ще у вересні. Шоу-програми - на будь-який смак та гаманець.

Журналісти дізналися, чи є ще місця та скільки коштуватиме провести новорічну ніч у цих містах, - йдеться в сюжеті ТСН.

Новий рік у Львові це без перебільшення казково красиво, але подекуди фантастично дорого. Ціни на житло вражають – 7-10 тисяч гривень лише за одну новорічну ніч. Досвідчені туристи радять бронювати готель чи апартаменти ну хоча б у вересні, але якщо ви тільки зараз вирішили зустріти 2019 рік саме у Львові - на вулиці не залишитеся.

Читайте такожТуризм приносить Львову 17 мільярдів гривень на рік – Садовий

На сайті бронювання ще залишилися пропозиції. Номери в готелях - від 2,5 до 6 тисяч гривень, апартаменти від 3 до 13-ти і навіть є ще трохи вільних місць у хостелах - від трьох сотень за ліжко. У новорічну ніч у клубах лише за вхід треба викласти від чотирьох до восьми сотень гривень. За столик та меню доведеться платити окремо і не мало. У ресторанах ціни стартують від тисячі.

За тематичну вечірку, наприклад, у стилі казино доведеться викласти 3 тисячі. І 5 - за рок-паті. Столики почали бронювати з середини жовтня, але столики ще є.

Справжня знахідка для туриста, який хоче дешево і сердито – різдвяний ярмарок. Тут випити чогось гарячого і ситно попоїсти можна за 200 гривень. Без ресторанного комфорту, зате із виглядом на ялинку-красуню. Біля неї обіцяють концерт фолкгурту та рівно опівночі - 3D-мапінг на фасаді оперного театру. А для любителів активного святкування на площі Ринок усю новорічну ніч працюватиме ковзанка просто неба. 

Якщо ви мрієте зустріти Новий рік біля моря - тоді вам в Одесу. Вона стає все популярнішою для туристів, що прагнуть обміняти засніжені гори на м'який клімат чорноморського узбережжя.

Близько чотирьох тисяч гривень коштує триденний тур з екскурсіями. Це без вартості проживання. Зупинитися найдешевше у хостелі — ціна від сотні гривень за ніч. А от готель з виглядом на море - уже понад три тисячі за добу. У середмісті - буде справжнє свято - з концертами й феєрверками.

Однак родзинка новорічних святкувань в Одесі - це тутешня кухня. Ресторатори обіцяють, що новорічні столи будуть по-особливому щедрими.

Аби посмакувати одеськими наїдками та напоями потрібно в середньому 600 гривень на людину. З алкоголем включно. Столики, до речі, заброньовані ще не всі. Ну і традиційно - всю ніч у клубах будуть танці.

А ось у Києві – одне з основних місць святкувань – Софійська площа. Тут встановлена головна ялинка країни. На ній вже розмістили екран, за допомогою якого гості площі зможуть переказувати одне одному вітання. Ніч проживання в готелях - з 31 грудня на 1 січня – стартує від п'ятисот до дванадцяти тисяч гривень. Але є і хостели – там дешевше і ще є місця. У готелях готують свої програми. Так на Подолі гостей розважатимуть з 8-ї вечора до 5-ї ранку. Якщо хочеться подивитись на щось видовищне - вам у заміський парк "Київська Русь". За дорослого доведеться викласти 395 гривень, за школярів – 150. Учасникам АТО – вхід безкоштовний. На гостей чекатиме театралізована програма. Ігри, хороводи, танці, новорічна середньовічна дискотека.