В суботу, 5 січня, в аеропорту Мюнхена скасували щонайменше 120 рейсів через сильний снігопад, який розпочався вночі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з інформацією, близько 70 рейсів затримуються на годину й більше, а ще 70 - менш ніж на годину. Речниця летовища припустила, що кількість скасованих рейсів до кінця дня зросте. Мюнхенський аеропорт - другий за пасажиропотоком у Німеччині. На 5 січня в ньому було заплановано 850 рейсів.

Читайте такожФінська авіакомпанія стала найбезпечнішою в світі

Рейси затримують і скасовують, тому що погодні умови не дозволяють безпечно літати. Окрім того, літаки необхідно очищувати від льоду та снігу, уточнила речниця. Працює тільки одна з двох злітно-посадкових смуг летовища через необхідність постійно прибирати сніг на іншій.

На автошляхах Баварії, передусім на півдні, внаслідок снігопаду утворюються численні затори. Сталося кілька автомобільних аварій. Залізниця в Нижній Баварії, що пролягає через Баварський ліс, тимчасово припинила роботу через те, що чимало дерев зламалися під тиском снігу та заблокували колії. Очистити залізничні шляхи можна буде тільки після припинення снігопаду, повідомили на залізниці.

Було скасовано рейси і в окремих аеропортах сусідньої Австрії. Деякі автошляхи в гірських районах Австрії перекрили через загрозу сходження лавин.