Ілюстрація / REUTERS

Міністерство закордонних справ України радить українцям утриматися від відвідування ряду міст і територій Ізраїлю у зв'язку із загостренням безпекової ситуації в цій країні.

Про це йдеться у рекомендаціях департаменту консульської служби МЗС України.

Читайте такожДиректор аеропорту Ужгород спростував інформацію про закриття рейсу з Києва

Відео дня

"У зв’язку із черговою ескалацією ізраїльсько-палестинського протистояння та масованими ракетно-мінометними обстрілами південних територій Ізраїлю (міста Ашкелон, Ашдод, Кірьят-Малахі, Сдерот, Нетівот, Мазкерет Батія, Кірьят-Экрон, Явне, Гедера, Кірьят-Гат, Тель-Шева, регіональні ради Шаар а-Негев, Сдот Негев, Бреннер, Ешколь, Хоф-Ашкелон, Йоав, Шафір, Лахіш, Бней Шімон, Беер-Тувія, Мерхавім, Нахал Сорек, Гдерот, Мате Ієгуда, Гезер), які розпочалися 4 травня, рекомендуємо громадянам України утриматися на даному етапі від відвідання зазначених територій та населених пунктів", - зауважили в МЗС.

У разі перебування в населених пунктах у безпосередній близькості від Сектора Газа під час включення сигналу повітряної тривоги слід невідкладно скористатися бомбосховищами.

У випадку потрапляння у надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю або здоров’ю під час перебування на території Ізраїлю українцям рекомендується невідкладно звертатися до Посольства України в Державі Ізраїль за телефоном екстреного зв’язку: + 972 546 676 782, електронна пошта: emb_il@mfa.gov.ua або на «гарячу лінію» МЗС: +38 044 238 16 57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, днями палестинські бойовики випустили сотні ракет із Сектора Газа, а Ізраїль у відповідь завдав авіаударів по території Гази. Загинули щонайменше 10 палестинців і троє ізраїльтян.