Такого масового цвітіння каштанів у Чернігові жодної осені не спостерігалося / фото УНІАН

У центрі Чернігова на початку осені масово зацвіли каштани.

Як передає кореспондент УНІАН, зацвіли кілька каштанів під Чернігівським апеляційним судом поряд з Красною площею, один – на Алеї Героїв, а найбільше квітучих дерев – на вулиці Преображенській, що веде до Інституту історії, етнології та права імені О. Лазаревського Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

На окремих гілках дерев навіть зазеленіло листя.

Відео дня
фото / УНИАН

Як розповіла викладачка цього університету Любов Шара, такого масового цвітіння каштанів жодної осені не спостерігалося.

«Я завжди на роботу проходжу вулицею Преображенською, але стільки квітучих каштанів восени не бачила. Прикметно, що поряд ростуть дерева, що зацвіли, на яких є плоди і ті, що вже залишилися без листя. І це все одночасно!» - поділилася враженнями жителька міста.

Екологи осіннє цвітіння дерев пояснюють, як реакцію на стресові умови – зміни клімату, спекотне літо / фото УНІАН

Також вона уточнила, що торік бачила, як цвів каштан поблизу апеляційного суду, він тоді був лише один.

Екологи осіннє цвітіння дерев пояснюють, як реакцію на стресові умови – зміни клімату, спекотне літо. А з певним зниженням температури каштани розквітнули, сприйнявши осінь за псевдовесну.

фото / УНІАН

Водночас у Чернігові все більше каштанів вражені шкідником – балканською міллю, тому листя в них жовтіє ще з середини літа.