У Токыо створили технологычний музей / фото flickr.com/kurumaebi

Влітку 2018-го року команда японських дизайнерів, програмістів й інженерів планує відкрити у Токіо перший у світі Ультратехнологічний музей. Тут не буде жодних статичних об’єктів, натомість простір заповнять інтерактивними проекціями та мультимедійними ілюзіями.

Проект має повністю змінити уявлення людей про стандарти музею, а ще показати естетичне поєднання технологій та природи, пише ТСН.ua.

Крім цього, проекції та виставки, з якими зможуть взаємодіяти люди постійно змінюватимуться, пише CNN. Це буде однією з унікальних ознак Ультратехнологічного музею, адже картини чи скульптури – це завершені витвори мистецтва, а мультимедійні презентації можна вдосконалювати та оновлювати.

Відео дня
проекції та виставки, з якими зможуть взаємодіяти люди постійно змінюватимуться / фото flickr.com/kurumaebi

Площа музею - 10 тисяч квадратних метрів. Інтерактивне цифрове мистецтво буде тут проектуватись не лише на стіни, підлогу чи зображуватись на дисплеях. Так, коли відвідувачі будуть проходити біля кущів сакури, що ростуть біля будівлі, вони поступово засвічуватимуться з віддалених країв аж до місця, де проходить людина. Також тут будуть різнокольорові проекції на бамбукові гаї та інші рослини.

Читайте такожВ горах Китаю побудують невидимий міст (фото)

На думку команди teamLab, яка розвиває проект, кордон між людиною та природою розмитий. Саме це вони й хотіли передати, долучивши до вистав музею ще й дерева.

"Повне втілення проекту teamLab в реальність коштуватиме мільйони доларів", - розповідають засновники.

Точно невідомо, чи він буде комерційно вигідним, проте кожен в команді вважає, що займається важливою і цікавою справою, тому все роблять, щоб якнайкраще передати свій задум.

Інтерактивне цифрове мистецтво буде тут проектуватись не лише на стіни, підлогу чи зображуватись на дисплеях / flickr.com/kurumaebi