Канкун, Токіо і Лондон – найпопулярніші весняні напрямки / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Традиційно головним сезоном відпусток вважається літо, проте зовсім необов'язково його чекати, щоб влаштувати собі невелику пригоду. Тим більше, досить часто подорож поза туристичного сезону має низку переваг – від більш низьких цін і відсутності натовпів до більш комфортних температур.

Платформа туристичного бронювання Expedia представила свіжий звіт Spring Break Travel Outlook, в якому серед іншого назвала сім найпопулярніших наразі туристичних напрямків для весняного відпочинку в 2024 році.

Найпопулярніші напрямки світу для весняної відпустки

1. Канкун, Мексика. Це один з найпопулярніших пляжних напрямків світу з середніми денними температурами 25-28 градусів тепла з березня по травень. При цьому Мексика є однією з найбільш доброзичливих до іноземців країн світу, там цілком доступні ціни і є чимало гідних уваги пам'яток.

Відео дня

2. Токіо, Японія. У березні-квітні в Японії, яку раніше визнали найкрасивішою країною світу, в самому розпалі сезон цвітіння сакури. Традиційно помилуватися квітом вишні до столиці з'їжджаються туристи з усього світу.

3. Лондон, Велика Британія. Британська столиця щорічно потрапляє в список найпопулярніших туристичних напрямків світу, а навесні 2024 року туристів туди додатково привабити можуть кілька заходів, як, наприклад, фестиваль світла, запланований на травень.

4. Париж, Франція. Ще один "вічний" топ напрямок світу, куди туристи продовжуються з'їжджатися незважаючи на величезні натовпи і високі ціни. Якщо ви хочете відвідати французьку столицю саме цього року, то краще вибрати весну, оскільки влітку до традиційного туристичного ажіотажу додасться і потік спортивних туристів, які приїдуть на літню Олімпіаду в Париж. Вже відомо, що у зв'язку з цим заходом влітку в місті піднімуться ціни на проживання та проїзд у громадському транспорті для туристів.

5. Пунта-Кана, Домініканська Республіка. Ця тропічна країна з приголомшливими пляжами і вельми приємними цінами навесні підкуповує туристів і комфортними погодними умовами – з травня по березень температура повітря тут становить 25-26 градусів тепла при найнижчій за рік кількості опадів і найбільшій кількості сонячних годин.

6. Рим, Італія. Минулого літа екскурсії по "вічному місту" перетворилися на справжнє пекло через рекордну спеку, що накрила Європу. Оскільки в цьому році кліматологи прогнозують приблизно такі ж літні температури, краще спробувати потрапити в Рим навесні. До того ж, є шанс, що і людей тоді буде трохи менше – в топ-сезон там буквально не проштовхнутися.

7. Барселона, Іспанія. Столиця Каталонії також є одним з найбільш переповнених туристами міст Європи, які краще відвідувати в міжсезоння. Весняна температура в Барселоні коливається в межах 14-19 градусів тепла – ще недостатньо для купання в морі, але дуже комфортно для приємних прогулянок.

Як повідомляв УНІАН, раніше видання Travel Off Path склало топ-5 найдешевших міст Європи для відвідування навесні 2024 року, грунтуючись на сумі щоденних витрат в кожному з них.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.