Для посадки в літак пасажири повинні пред'явити довідку про негативний результат ПЛР-тесту \ фото REUTERS

Alitalia з 16 вересня в якості експерименту дозволила вилітати деякими рейсами з римського аеропорту Фьюмічіно в міланський Лінате тільки протестованим на коронавірус пасажирам.

Читайте такожАвіакомпанії скасовують міжнародні рейси через коронавірусВ даний час нові правила діють для двох з семи щоденних рейсів з номерами AZ 2038 і AZ 2092.

C допомогою даної ініціативи Alitalia спільно з оператором аеропорту Aeroporti di Roma хочуть зміцнити довіру пасажирів до безпеки повітряного транспорту і стимулювати відновлення перевезень за найважливішими для країни маршрутами, пише avianews.com.

Відео дня

Для посадки в літак пасажири повинні надати довідку про негативний результат ПЛР-тесту або тесту на антиген до COVID-19, які проведені не більше ніж за 72 години до вильоту.

В якості альтернативи можна пройти безкоштовний експрес-тест на антиген до коронавірусу в аеропорту. Пункти тестування розташовані на довгостроковій стоянці і в залі прильоту терміналу 3 аеропорту Фьюмічіно.

Результат стає відомий протягом 30 хвилин, проте в авіакомпанії попросили пасажирів приїжджати заздалегідь для запобігання утворення черг.

У разі, якщо експеримент виявиться вдалим, його можуть розширити на інші рейси, включаючи міжнародні. Також подібного роду тестування може стати альтернативою для обов'язкового карантину пасажирів, що прибувають з регіону ризику.

Тестування перед вильотом є добровільним. Якщо пасажир купив квиток на рейс, який потрапив в експеримент, він може безкоштовно змінити бронювання на інший виліт, для якого здача аналізів на коронавірус не є обов'язковою.

Новини інших авіакомпаній: