Не всі місця в літаку мають доступ до вікна / фото ua.depositphotos.com

Багато мандрівників люблять сидіти в літаку на місцях біля ілюмінаторів, щоб милуватися хмарами і пейзажами з висоти, проте іноді замість цього їм може попастися "краєвид в стіну".

Як пише The Sun, незважаючи на те, що насправді на таких місцях набагато комфортніше дрімати в польоті, спершись об тверду рівну поверхню, більшість авіапасажирів вважають за краще уникати "найгіршого місця" в літаку. Одні скаржаться на те, що в такому випадку політ буде неймовірно нудним, інші жаліються на клаустрафобію, а треті – на відсутність сонячного світла.

Прикладом такого місця в своєму Twitter поділилася авіаексперт Калі Марш.

Відео дня
Так виглядають місця без вікон в літаку / скріншот twitter.com/kaliemarsch

Як пояснив Daily Mail старший директор туристичного сайту The Points Guy UK Нікі Кельвін, наявність місць без вікон є звичайним явищем в пасажирських літаках.

"Їх наявність часто пов'язана з тим, що виробник використовує цей простір для живлення певної авіоніки (авіаційної електроніки) або основних компонентів, таких як канали кондиціонування повітря", – зазначив він.

Крім того, за його словами, часто місця без ілюмінатора розташовані біля аварійного виходу, оскільки дизайн диктує розміщення вікна на дверях, а не на поверхні поруч з ними.

Також наголошується, що відсутність вікна може бути пов'язана з тим, що літаки не завжди створюються тільки для однієї авіакомпанії, а це означає, що сидіння в салоні не збігаються з вікнами.

Як уникнути місця без вікна?

Мандрівникам радять скористатися сайтом SeatGuru, щоб переконатися, що у них буде зручне місце для відпочинку під час польоту. Достатньо просто ввести номер свого рейсу і авіакомпанію, щоб поглянути на розташування місць в літаку.

Небажані місця, які, ймовірно, мають недоліки, будуть позначені червоним кольором і супроводжуватимуться поясненням "підводного каменю". Також там буде вказано, чи є у місця вікно.

При цьому пасажири Ryanair неодноразово закликали людей не бронювати місця 11A, 11F бо 12F на рейсах авіакомпанії, адже саме біля цих місць в її літаках найчастіше немає вікон.

Як повідомляв УНІАН, раніше члени екіпажів пасажирських авіакомпаній і часті мандрівники поділилися порадами, яких місць на борту літака варто уникати, щоб не сидіти поруч з маленькими дітьми.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.