Краків, Барселона і Фуншал – серед головних гастро-напрямків Європи / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Люди вирушають у подорож з різними цілями – хтось хоче пізнати світ, а хтось знайти внутрішню гармонію, одним туристам цікава культура, а інших приваблюють більш приземлені речі.

Видання Which? Travel назвало сім міст Європи, куди варто вирушити тим туристам, для яких основною метою поїздки є бажання насолодитися місцевою гастрономією та напоями. Для цього було проведено опитування серед читачів видання.

1. Краків, Польща. Друге за величиною польське місто несподівано для багатьох очолило рейтинг. Туристи відзначають, що їжа в Кракові – ситна і дешева, а тому це місто ідеально підходить для тих, хто любить добре поїсти. Особливо гостям рекомендують скуштувати традиційну страву польської кухні – пироги (pierogi) з різними начинками, що дуже нагадують українські вареники. Як бонус – Краків сам по собі дуже гарне місто, де точно буде що подивитися і чим зайнятися. Детальніше про місто докладніше читайте в нашому окремому матеріалі.

Відео дня

2. Валенсія, Іспанія. Піщані пляжі, чарівний історичний квартал і футуристичне Місто мистецтв і наук – у Валенсії є все для туристів, плюс чудова їжа. Туристам особливо рекомендують перекусити на центральному продуктовому ринку, де розташовано чимало вартих уваги барів і ресторанів. Насамперед слід скуштувати паелью, адже Валенсія – її батьківщина. Ще один менш відомий місцевий продукт – орчата, солодкий напій із горіхів. Детальніше про місто читайте в нашому окремому матеріалі.

3. Фуншал, Мадейра, Португалія. Терасні виноградники, що здіймаються схилами пагорбів острова, забезпечують туристів знаменитим кріпленим вином. При цьому родючі вулканічні ґрунти Мадейри і теплий клімат дозволяють вирощувати там практично все: від бобів до маракуї. Усе це можна знайти на Art Deco Mercado dos Lavradores – знаменитому фермерському ринку старого міста. Рибний ринок знаходиться прямо по сусідству. Круглі мадейрські коржі Bolo do caco, приготовані на плоскій плиті з базальтового каменю та подані з часниковою олією, стануть чудовим доповненням до місцевих морепродуктів. Детальніше про місто читайте в нашому окремому матеріалі.

4. Севілья, Іспанія. Друге іспанське місто, що потрапило до рейтингу, славиться тапас, які тут представлені в найрізноманітніших варіаціях. Доповнити їх варто знаменитою мансанільєю – іспанською варіацією хересу.

5. Барселона, Іспанія. Хоч це теж Іспанія, у Каталонії на туристів чекає зовсім інший смак кухні. Фірмовою стравою тут є солона тріска, а також arròs negre – страва з рису, приправлена і забарвлена чорнилом кальмара, яку найкраще подавати з ложкою домашнього айолі. Фідеуа – ще одна класична страва, схожа на паелью з морепродуктів, але з локшиною замість рису. Запити все це можна келихом кави – каталонською відповіддю шампанському. Детальніше про місто читайте в нашому окремому матеріалі.

6. Бордо, Франція. Знамениті насичені червоні вина цього регіону є очевидною перевагою. Подають його зазвичай до страв із ніжної телятини – адже регіон славиться також пасовищами корів на вільному вигулі та трав'яній відгодівлі. Завершити трапезу можна фірмовим десертом канеле, приправленим ваніллю і ромом. Його випікають у рифлених мідних формах, що надає йому характерної темної карамелізованої скоринки.

7. Брюгге, Бельгія. Траппістське пиво (зварене бельгійськими ченцями) і свіжоприготовані вафлі (вкриті густими збитими вершками) є тут очевидними фаворитами. Але також варто звернути увагу на шоколад – його тут можна знайти в будь-яких комбінаціях форм і смаків. Особливо Бельгія славиться своїми м'якими праліне з вершковою начинкою. Детальніше про місто читайте в нашому окремому матеріалі.

Як повідомляв УНІАН, раніше компанія DFDS склала рейтинг найкращих пивних напрямків Європи. Пивною столицею Європи несподівано для багатьох визнали іспанський Мадрид, а найприємніші ціни на пінний напій – в іспанській Валенсії та португальському Порту.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.