Кордони для українців відкрили вже 42 країни / фото REUTERS

Літо в Україні добігає кінця, але не всім вдалося поїхати в омріяну відпустку. Проте не все втрачено –  наразі кордони для українців відкрили вже 42 країни! Ми розповідаємо про п’ять незвичайних і цікавих місць, де й у вересні буде спекотно. 

Танзанія (Східна Африка) 

Відео дня

Погода тут круглий рік готова до туристів: температура води в Індійському океані у вересні становить від +24°С до +27°С градусів, а на вулиці + 29...31°С. Країна приваблює туристів білосніжними пляжами на острові Занзібар, озерами, з-поміж яких друге найглибше та найбільше озеро у світі Танганьїка, а також дикою природою, таємницями племен масаї та найвищою точка Африки – горою Кіліманджаро. 

Особливості: візовий режим, необхідна довідка про негативний тест на коронавірус, зроблений впродовж 72 годин до поїздки. Мови: суахілі та англійська. 

Топ-5 екзотичних країн, куди можна поїхати у вересні

Еквадор (Південна Америка) 

Країна на екваторі планети може похизуватися відпочинком на будь-який смак. Тут вам і пляжі для серфінгу на півострові Санта-Елена, і гігантські черепахи на Галапагоських островах, історичні пам’ятки цивілізації інків, озеро у кратері вулкану Кілотоа, водоспад з містичною назвою Пайлон-дель-Дьябло (Котел Диявола). Погода у вересні складає +27…28°C, а у високогір’ї термометр показуватиме +20°C.

Особливості: безвізовий режим до 90 днів з підтвердженням туристичної мети поїздки. Негативний результат тесту на коронавірус, зроблений не пізніше 10 днів до поїздки. Двотижнева обсервація по приїзду. Мова: іспанська. 

Топ-5 екзотичних країн, куди можна поїхати у вересні

Замбія (Південна Африка) 

Подорож у Замбію дозволить зануритися у дику, незайману природу, познайомитися з традиціями африканських племен, побачити рідкісних тварин та відчути себе шукачем пригод. Особливо приваблюють туристів легендарний водоспад «Вікторія» висотою у 100 метрів та більше 20 національних парків з екзотичною флорою та фауною. У вересні в Замбії – спекотний сезон із середньою температурою в +25°С.

Особливості: візовий режим, при в’їзді до країни обов’язкове проходження карантину впродовж двох тижнів. Мова – англійська. 

Топ-5 екзотичних країн, куди можна поїхати у вересні

Сент-Люсія (Карибський басейн) 

В Сент-Люсію можна їхати заради теплої води (у вересні її температура сягає 29°С), але краще присвятити час дослідженню пейзажів острову. Більшу частину країни займає гірська місцевість з густим тропічним лісом. Два потухлі вулкани Пітони – гордість і символ країни – зображені навіть на прапорі. А поринути в історію можна в найстарішому місті острова Суфрієр. 

Особливості: візовий режим, довідка про негативний тест на COVID-19, видана за два дні до поїздки. На місці здійснюється медичний огляд, карантин на 14 днів. Мова: англійська. 

Топ-5 екзотичних країн, куди можна поїхати у вересні

Чад (Центральна Африка) 

Чад – країна для спраглих на враження туристів. У столиці Нджамені можна прогулятися сучасними кварталами, або звернути на вулиці часів французької колонізації. Сміливці можуть піднятися на гору Ему-Кусі, оточену кратером діючого вулкану. А центральна частина Сахеля, тропічної савани між Сахарою та родючішими землями, – один із найбільш диких куточків Африки в районі. Температура у серпні може сягати 34 °С. 

Тут розмовляють французькою або арабською, тож для багатьох туристів це буває перепоною на шляху до знайомства з Чадом. Щоб зекономити час на перекладі документів та не боятися спілкування з місцевими, краще скористатися онлайн-перекладачами. На Translate.com доступний переклад понад 90 мовами, в тому числі французькою та арабською. 

Особливості: візовий режим, сертифікат про вакцинацію від жовтої лихоманки і негативний результат COVID-19. Обов’язковий карантин на тиждень. Якщо після цього повторний ПЛР-тест покаже негативний результат, карантин припиняється. 

Топ-5 екзотичних країн, куди можна поїхати у вересні