Українці можуть перебувати в Азербайджані безстроково / фото УНІАН, Олександр Прилепа

Враховуючи нестабільну ситуацію в Україні, громадянам нашої країни дозволили залишатися в Азербайджані необмежений час.

Про це повідомив начальник Головного управління міграційного контролю міграційної служби Азербайджану Руфат Ібрагімов, передає APA.

Раніше громадяни України могли залишатися в цій країні 90 днів.

Відео дня

"У зв'язку з нинішньою ситуацією цей часовий ліміт знято. Тобто громадяни України після закінчення 90 днів можуть залишатися в нашій країні", - говорить Ібрагімов.

Українські біженці за кордоном

Після початку повномасштабного російського вторгнення країни ЄС запустили директиву для прийому біженців. Українцям надали можливість отримувати соціальні виплати, освіту, їм виділяють житло і допомагають з працевлаштуванням.

Станом на 2 жовтня 2022 року кількість біженців з України зі статусом тимчасового захисту в Європі досягла майже 4,2 мільйона людей.

Українців закликають не повертатися додому до весни

Віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала українців, які виїхали з країни через війну, перезимувавши за кордоном.

"Буду просити не повертатися, нам потрібно пережити зиму. На жаль, мережі не витримають, ви бачите, що робить Росія. Ви бачите, що робить Росія, всі це бачать. Повернутися зараз - це знову ж піддати себе, своїх дітей, своїх всіх вразливих родичів, які можуть бути або хворі, або маломобільні, або старенькі. Тобто - не треба цього робити. Якщо є можливість, залишіться поки перезимувати за кордоном", - наголосила вона.

Вас також можуть зацікавити новини: