В цьому році в рамках фестивалю вперше пройдуть етновечорниці \ УНІАН

III Всеукраїнський фестиваль вертепів «Вертеп-фест - 2019» проходить у Харкові 12 і 13 січня.

Читайте також"Барвисте дійство": в Одесі стартував міжнародний фестиваль світла Odessa Light Fest (відео)

«Сьогодні шість країн світу приєдналися до нас, щоб разом заспівати відому українську колядку «Нова радість стала», - розповіла голова Харківської ОДА Юлія Світлична. - Майже 1500 учасників, 100 колективів з усіх регіонів України на більш ніж 60 локаціях подарують харків'янам хороші пісні, надихнуть традиціями і порадують добрими побажаннями на 2019 рік».

В цьому році в рамках фестивалю вперше пройдуть етновечорниці, які дають можливість колективам з різних регіонів обмінюватися традиціями. На них також запрошені представники етнічних спільнот Харкова. Крім того, вперше для фестивалю було розроблено електронний додаток - путівник по локаціях заходу, передає 057.ua.

12 січня в рамках Вертеп-фестивалю відбувся виступ колективів фестивалю «Святовид» біля Хнатобу ім. М. Лисенка. О 13:30 по вулиці Сумська пройшов Парад вертепів. Учасники фестивалю всі охочі харків'яни пройшли ходою від площі Конституції до площі Свободи.

Після цього на головній площі Харкова відбулася Всеукраїнська акція з одночасного виконання колядки «Нова радість стала». До неї в цьому році приєдналися понад 30 міст і сіл України. У той же час «Нова радість» зазвучала в містах Великобританії, Австрії, Німеччині, Нідерландах, Франції та Польщі.

«Це історичний момент, тому що вперше Харків, саме східна Україна, об'єднала українців усього світу єдиним співом», - зазначила організатор акції «Нова радість стала» Ірина Голубєва.

13 січня у рамках фестивалю відбудуться виступи вертепних колективів на центральній сцені парку ім. Горького, на арт-заводі «Механіка», а також на локаціях по місту Харків. Також учасники дійства відвідають лікарні, військовий госпіталь, дитячі будинки та інші соціальні установи.