В столиці Німеччини Берліні з'явилася гігантська копія шедевру Леонардо да Вінчі Мона Ліза, вона ж Джоконда.

Читайте такожВечірній Франкфурт-на-Майні: вражаючі фото міста з найбільшою кількістю хмарочосів в Німеччині (фоторепортаж)

Величезний мурал, що являє собою репродукцію одного з найвідоміщих зразків світового живопису, намалювала німецька група street art художників Die Dixons.

Відео дня

Величезна копія "Джоконди" розташувалася поряд з однією з найбільш впізнаваних туристичних точко Берліну - East Side Gallery та Обербаумбрюкке (Oberbaumbrücke) в модному окрузі Фрідріхсхайн-Кройцберг. 

Картина Мона Ліза, також відома як Джоконда, була написана італійським художником Леонардо да Вінчі близько у 1503 році. Картина вважається одним з найвідоміших творів живопису в світі. Належить до епохи Відродження. Оригінал Джоконди виставлений в Луврі (Париж, Франція).

Читайте такожУїк-енд в Нюрнберзі: нетипова Баварія, легендарний різдвяний ярмарок і великий рок-фестиваль

East Side Gallery - це постійна Художня галерея під відкритим небом в берлінському районі Фрідріхсхайн. Є найбільшою і найвідомішою зі збережених ділянок прикордонних споруд Берлінської стіни. Після відкриття кордону між західним і східним Берліном в 1989 році, на ділянці Берлінської стіни вздовж ріки Шпреє по вулиці Мюленштрассе від Остбанхофу до Обербаумбрюкке з'явилося художнє відображення політичних подій, що відбулися в Німеччині в 1989-1990 роки. У роботі над 106 картинами, написаними на східній стороні Берлінської стіни, взяли участь 118 художників з 21 країни. Її довжина становить 1316 метрів, і тим самим East Side Gallery»є найдовшою в світі художньою галереєю під відкритим небом з постійною експозицією. З 1991 року галерея знаходиться під охороною держави.

Зазначимо, раніше Німеччина опинилася на другому місті у рейтингу кращих туристичних напрямків для відвідування в 2019 році, складеному одним з найбільш популярних міжнародних туристичних ресурсів Lonely Planet