Взимку Голосіївський ліс виглядає казково / фото Марина Григоренко

Взимку, коли на вулиці морози та снігопади, людям дуже важко втриматися від спокуси проводити вільний час вдома під ковдрою біля телевізору, маніакально споживаючи шкідливу їжу та серіали. 

Втім, у холодну пору року так само варто тримати свій організм у тонусі. І якщо все ж аж ніяк не хочеться проводити години за тяжкими тренуваннями в спортзалі або ніяк не виходить вибратися у зимову відпустку в Карпати, завжди можна влаштувати собі невеличкий піший похід, не залишаючи свого міста.

Наприклад, мешканцям Києва неймовірно пощастило мати величезний лісовий масив зовсім недалеко від центру міста. Голосіївський ліс ідеально підходить для прогулянок та спортивних активностей у будь-яку пору року. А коли зима є такою сніжною, як цього року, він виглядає просто казково. Дивіться свіжий фоторепортаж УНІАН.Туризм.

Відео дня

Насправді Голосіївський ліс просто величезний, а тому туди можна заходити з різних сторін і блукати там різними маршрутами. Найзручнішим та найцікавішим з них "жовта еко-стежка", на яку можна потрапити з ВДНГ. Маршрут обладнаний різними стежками, сходинками та містками, а його головна фішка полягає в тому, що, гуляючи по ньому, ви плавно переходите з одного ландшафту в інший – буковий ліс, хвойний ліс, горбиста ділянка, болотиста місцевість та мальовниче озеро. Маршрут цей доволі короткий, зі зрозумілим маркуванням, тому проходити його можна в будь-яку пору року усією родиною.

Як повідомляв УНІАН, нинішня зима в Україні є набагато більш сніжною, ніж протягом кількох попередніх років. Зокрема, нарешті зі снігом пощастило українським курортам.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.