У Вінницькому медичному коледжі відбулася наукова конференція, присвячена життю та діяльності видатного хірурга, проповідника, Святителя Луки Кримського, канонізованого і віднесеного до лику святих.  У миру чоловік носив ім’я Валентина Феліксовича Войно-Ясинецького.  Цього року виповнилося п’ятдесят років із часу його смерті.  .
В конференції взяли участь Вінницький і Могилів-Подільській, керуючий Вінницькою єпархією владика Симеон, священики, начальник відділу у справах релігії облдержадміністрації Ігор Салецький, головний хірург управління охорони здоров’я і курортів облдержадміністрації Олексій Камінський, науковці, лікарі, студенти.
- Святитель Лука в одній руці поєднав православний хрест і скальпель хірурга, довівши тим самим, що дух і тіло не можуть існувати одне без одного. Сьогоднішня молодь має великий потенціал, і маючи за зразок Святителя Луку наша медицина зможе впоратися із своєю основною задачею – збереженням здоров’я нації, - зазначив у своєму вітальному слові владика Симеон.