Прокуратурою Вінницької області здійснено перевірку щодо дотримання законодавства про звернення громадян та доступ до публічної інформації посадовими особами органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Як  повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, в ході перевірки було виявлено випадки порушення термінів розгляду звернень громадян, прийняття до вирішення анонімних скарг у м. Вінниці, Барському, Вінницькому, Гайсинському, Калинівському, Літинському, Липовецькому, Мурованокуриловецькому, Немирівському, Шаргородському, Чернівецькому і Ямпільському районах.

Недотримання вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації  виявлено у діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування м. Жмеринки, Іллінецького, Крижопільського, Могилів-Подільського, Теплицького та Чечельницького районів. А саме, виявлено факти надання неповних відповідей на запити, безпідставної відмови у наданні інформації.

Відео дня

Всього, за наслідками перевірок, до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування внесено 64 подання, принесено 6 протестів, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 3 посадових осіб.