Саманта Пауер / REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сьогодні сказала під час чергового засідання Ради безпеки ООН в Нью-Йорку.

"Поточна ситуація небезпечна. Вона небезпечна, тому що Росія як і раніше продовжує підготовку та постачання сепаратистів важким озброєнням та веде війну з ними спільно у вигляді кричущого порушення Мінських угод, українського суверенітету та міжнародного права", - зазначила Пауер.

Разом з тим вона наголосила, що "навіть зараз, коли ми проводимо засідання Ради безпеки з цього питання, сепаратисти, яких готували, підтримували зі сторони Росії ведуть зараз повномаштабний наступ на стратегічно важливе місто Дебальцеве, яке підконтрольне Україні".

Відео дня

Читайте такожПогіршення ситуації на Донбасі може призвести до зриву Мінських домовленостей - заступник генсекретаря ООН

Пауер акуентувала увагу, що з того моменту як зі сторони президента України Петра Порошенка було в односторонньому порядку оголошено про режим "тиші", після короткотривалої паузи, "сепаратисти та росіяни, які їх підтримують,  провели більше 1 тис наступів та нападів на позиції українських військ".

За її інформацією, починаючи з 5 вересня Росія перекинула на територію України щонайменше 100 додаткових одиниць озброєнь та артилерії для сепаратистів в додаток до сотень видів іншого військового майна.