Ілюстрація REUTERS

Президент України Петро Порошенко заявляє, що розгорнуті на кордоні з Україною російські дивізії можуть піти у широкомасштабний наступ.

Про це глава держави повідомив в інтерв’ю українським інформаційним телеканалам.

«У нас зараз є війна з Росією, і війна не холодна, і конфлікт не заморожений», - зазначив Порошенко.

Відео дня

За словами президента, майже щодня Україна втрачає українських військових на Донбасі.

Читайте також"Це не військовий, а мародер і злочинець": командувач ООС звернувся до російських "іхтамнєтов"

«Кожен день є обстріли, поранені і, безумовно, в цих умовах ми маємо демонструвати відповідальну поведінку. Кожен наш крок в напрямку ЄС – це є поразка Путіна, отримання української церквою томосу про автокефалію – це є поразка Путіну», - переконаний Порошенко.

«Чи можемо ми розраховувати на адекватну реакцію Путіна? Ні, бо незаконна анексія Криму – це неадекватна реакція Путіна, введення військ і початок агресії на Донбасі - це неадекватна реакція Путіна, напад на наші кораблі в нейтральних водах Чорного моря біля Керченської протоки – це неадекватна реакція Путіна», - зауважив президент.

Крім того, він назвав неадекватною реакцією президента Росії Володимира Путіна наявність російських дивізій на кордоні з Україною, і це, за словами Порошенка, «може призвести до нападу і широкомасштабної агресії».

Проте він вважає, що зараз ситуація кардинально відрізняється від ситуації 2014 року, оскільки Україна нарешті має армію.

«Сьогодні ціна, яка буде заплачена за агресію, буде набагато більша, сьогодні українці і цивільне населення дадуть відсіч агресору при спробі перейти ділянку українсько-російського кордону на будь-якому напрямку. Я думаю, що ця інформація теж є у Путіна», - додав Порошенко.