Ілюстрація / REUTERS

Службове розслідування обставин, за яких восьмеро військовослужбовців мотопіхотного батальйону 53-ї ОМБР потрапили в полон окупантів на Донбасі, не встановило факту державної зради.

Про це сказано в доповіді президенту України Володимиру Зеленському, йдеться у повідомленні прес-служби глави деожави.

"Президент Володимир Зеленський заслухав інформацію щодо обставин, за яких 8 військовослужбовців мотопіхотного батальйону 53-ї ОМБР нещодавно потрапили у полон. Службове розслідування цього інциденту, яке проводиться за наказом командувача операції Об’єднаних сил, факту державної зради не встановило", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Стосовно командування батальйону і 53-ї ОМБР будуть зроблені управлінські та дисциплінарні висновки у зв’язку із суттєвими прорахунками в організації бойової підготовки та внутрішньої служби.

Читайте такожСтали відомі імена українських військових, які потрапили у полон 22 травня (фото)

Крім цього, встановлено порушення особовим складом прикордонного наряду на КПВВ "Новотроїцьке", КП "Березове-1" та "Березове-2" порядку контролю за переміщенням через лінію зіткнення.

Зеленський наголосив, що буде зроблено все необхідне для повернення полонених бійців.

"Ми діятимемо максимально швидко та ефективно для звільнення наших хлопців", – запевнив він.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня восьмеро військовослужбовців Збройних сил України помилково відхилилися від визначеного маршруту та на окупованій частині Донбасу потрапили в полон російських бойовиків. "Повідомляємо, що, за попередньою інформацією, сьогодні зранку вісім військовослужбовців Збройних сил України зі складу Об’єднаних сил, рухаючись на вантажному автомобілі в районі населеного пункту Новотроїцьке, помилково відхилилися від визначеного маршруту і потрапили на тимчасово окуповану територію, де були затримані бойовиками збройних формувань Російської Федерації", - наголосили тоді в ООС.

Військовою прокуратурою внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань, проводяться слідчі дії.