Військова делегація ЄС відвідала зону ООС / фото штаб ООС

Військова делегація Європейського Союзу на чолі з головою Військового Комітету ЄС генералом Клаудіо Граціано відвідала район проведення операції Об'єднаних сил.

Читайте такожЕксперти НАТО вказали на вразливі місця України в умовах гібридної війни

Як повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил, командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський ознайомив іноземних гостей з поточною безпековою ситуацією в районі проведення ООС.

Відео дня

Також він продемонстрував матеріальні докази присутності російських військ на українському Донбасі та проінформував голову Військового комітету ЄС про хід гуманітарного розмінування у Донецькій та Луганській областях.

Крім того, командувач Об’єднаних сил обговорив із головою Військового комітету ЄС окремі питання процесу розведення сторін на Луганщині.

Під час зустрічі члени делегації отримали нагоду поспостерігати за спільними тренуваннями екіпажу вертольоту МІ-24 армійської авіації, авіанавідників та операторів безпілотних літальних апаратів.

Як повідомляв УНІАН, 21 червня Граціано зустрівся з заступником міністра закордонних справ України Єгором Божком.

Граціано зазначив, що приїхав в Україну для ознайомлення з військово-оперативною ситуацією і проведення зустрічей з посадовими особами Міноборони, Генерального штабу ЗСУ та керівництвом операції Об'єднаних сил.