Чотири морпіхи загинули на Донбасі 6 серпня / фото Facebook

Представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі на переговорах у Мінську Роман Безсмертний вважає, що країна повинна призупинити участь у переговорах у Мінську у зв'язку із загибеллю чотирьох українських військових на Донбасі.

Читайте такожУ Генштабі розповіли, як загинули четверо військових на Донбасі

Про це Безсмертний заявив в ефірі телеканалу ATR. «На мою думку, після подій у Павлополі, перше, що треба було сказати, що Україна призупиняє роботу в Мінському процесі доти, доки не буде зібрано «нормандський формат». Якщо на Росію не тиснути, вона діятиме агресивно», - заявив Безсмертний.

Він також упевнений, що Росія діятиме проти України силою у будь-яких умовах.

«У Росії зовнішня політика реалізується через принцип примусу до миру силоміць. І це треба розуміти, і треба готуватися до того, що проти нас діятимуть силою у будь-яких умовах. За столом переговорів, на лінії розмежування, в дипломатичному протоколі, в міжнародних організаціях, в двосторонніх діалогах завжди застосовуватиметься механізм сили через власне тлумачення міжнародних норм», - зазначив Безсмертний.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський після обстрілу окупантів, внаслідок якого загинули четверо бійців ЗСУ на Донбасі, закликав лідерів «нормандського формату» якомога швидше провести зустріч.

Президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови з українським колегою повідомив, що має намір 19 серпня обговорити з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним необхідність досягнення конкретних результатів у «нормандському форматі» щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Також в Офісі президента України за результатами телефонної розмови президентів України і Росії повідомили, що робочі групи напрацьовують документи для підписання їх учасниками «нормандського формату» на найвищому рівні.

У Федеративній Республіці Німеччина підтвердили готовність до активізації переговорів у «нормандському форматі». Про це повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник.