Хомчак запевнив, що про ділянки розведення не йдеться / фото УНІАН

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що лише на ділянці розведення сил і засобів в районі Петрівського відбуваються провокації з боку окупантів, щоб викликати вогонь у відповідь.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу за результатами засідання Ради національної безпеки та оборони.

За словами Хомчака, сьогоднішні бойові дії на Луганщині не стосувались ділянки розведення в районі Золотого.

Відео дня

Читайте такожНаступ окупантів: Хомчак розкрив деталі бою на Луганщині

«Із трьох ділянок розведення провокації бувають тільки у Петрівському. У Петрівському є випадки, які фіксує ОБСЄ, про які ми доповідаємо, коли противник відкрито перед камерами відкриває вогонь по межі ділянки», - заявив начальник Генштабу.

Як наголосив Хомчак, усі обстріли бойовиків носять провокативний характер, щоб українські військові дали відповідь. «Вони хочуть спровокувати нас, щоб ми дали вогонь у відповідь. У них там в цей час знаходяться їхні ЗМІ, щоб вони могли зафіксувати, що ми ведемо вогонь. Ми на ці провокації не ведемось», – зауважив він.

Хомчак запевнив, що про ділянки розведення не йдеться – і попросив не спекулювати про Золоте, адже Золотих є 5. За його словами, з трьох ділянок розведення бувають провокації лише у Петрівському, а бої на лінії зіткнення загалом відбувають доволі регулярно, як пише "Українська правда".

«По Золотому не було жодних проблем по цій ділянці розведення», - підкреслив Хомчак.