УНИАН

Про це йдеться у звіті місії за 5 жовтня, опублікованому сьогодні.

Спостерігачі місії знову зафіксували розміщення важкого озброєння у порушення визначених Мінськими угодами місць для його відведення.

"Безпілотний літальний апарат Спеціальної моніторингової місії помітив зосередження важкого озброєння на підконтрольних "ДНР" територіях. Безпілотник зафіксував 22 основних бойових танків в районі села Сонцеве (59 км на північний схід від Маріуполя), три танки в районі Мічуриного (56 км на північний схід від Маріуполя), дві 122-мм самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика" в районі на північ від Староласпи (60 км на північний схід від Маріуполя) та два танки та іншої військової техніки в районі Комсомольського (73 км на північний схід від Маріуполя)", - наголошується у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожОБСЄ зафіксувала відведення українськими військовими 27 танків від лінії зіткнення

Також на контрольованих урядом України територіях місія поруч з лінією зіткнення у різних місцях біля Новотошківського помітила один нерухомий танк Т-64 та одну бойову машину піхоти БМП-2, яка була обладнана 120-мм протитанковим керованим ракетним комплексом 9К111 "Фагот".

Читайте такожОБСЄ: Бойовики "ЛНР" почали відведення 30 танків від лінії розмежування

Спостерігачі ОБСЄ також спостерігали за присутністю та переміщенням озброєння та військової техніки поза межами відповідної лінії для їх відведення. На підконтрольних бойовикам "ЛНР" територіях місія помітила 12 нерухомих 122-мм самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика" в районі селища Врубівський (22 км на південний захід від Луганська), сім 152-мм гаубиць на буксирі 2А65 "Мста-Б" на тренувальному полігоні біля села Успенка (23 км на південний захід від Луганська), три танки Т-72 в районі Мирного (28 км на південний захід від Луганська) та три танки Т-64 на тренувальному полігоні в Круглику (31 км на південний захід від Луганська).

Читайте такожБойовики "ДНР і "ЛНР" погодилися перенести "вибори" на Донбасі і висунули Україні умови

Як повідомляв УНІАН, днем раніше в ОБСЄ повідомили про зосередження важкого озброєння бойовиків на Маріупольському напрямку.