REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, за добу на Донецькому напрямку було зафіксовано 18 ворожих обстрілів.

«Складною залишається ситуація в Авдіївці та на її околицях, в першу чергу, в Кам'янці. Ворог активізувався на цій ділянці після обіду і з перервами проводив активні обстріли тамтешніх українських позицій аж до самого вечора. На цих рубежах за добу бандформування випустили понад 150 (півтори сотні) мінометних мін та більше 65 разів відкривали вогонь з танків, широко застосовували також легку зброю", - сказав він.

Відео дня

"Попри намагання противника зламати українську оборону, наші захисники надійно закріпилися на своїх позиціях та відкривають вогонь у відповідь лише на найбільш небезпечні ворожі провокації", - додав речник Міноборони.

Читайте такожОкупанти проводять підготовку особового складу "козачої сотні" для диверсій в тилу сил АТО – розвідка

За його словами, на Світлодарській дузі, в Зайцевому та в районі Донецького летовища бойовики в основному відкривали вогонь з крупнокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем і періодично використовували міномети. Він додав, що кожен з обстрілів тривав не більше 30 хвилин.

Окрім того, він уточнив місце, де минулої доби було поранено одного українського військового. "За добу, що минула, внаслідок бойових дій, на щастя, жоден український військовослужбовець не загинув. Один наш боєць зазнав поранень. Це сталося під час вчорашніх бойових дій в районі Донецького аеропорту", - зауважив Мотузяник.