Бойових втрат серед українських воїнів немає / фото УНІАН, Анатолій Степанов

Протягом минулої доби, 8 березня, бойовики на Донбасі дев'ять разів обстріляли українських військових, порушивши режим тиші.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу ООС.

"Зокрема, поблизу населеного пункту Луганське, загарбники за допомогою ручного протитанкового гранатомета здійснили дистанційне мінування території мінами ПОМ-2. А неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, та селища Піски окупанти відкривали вогонь із гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Поблизу Опитного російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з ручного протитанкового гранатомета та автоматичного станкового гранатомета, а у передмісті Золоте-4 - ще й зі стрілецької зброї. В районі селища Лебединське противник обстрілював наші позиції зі станкового протитанкового гранатомета", - повідомили в штабі ООС.

На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед українських військових немає.

З початку поточної доби, 9 березня, було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

Зокрема, поблизу Красногорівки противник використав міномет 82-го калібру, а неподалік Пісків бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Читайте такожПравозахисники попереджають про підготовку бойовиками на Донбасі до бойових дій (відео)

На провокаційні дії противника українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

"Збройні формування Російської Федерації та її найманці продовжують систематично ігнорувати підписані 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню", - зазначили в штабі ООС.

Ситуація на Донбасі: подробиці

  • Днями бойовикам в Донецькій області дали дозвіл відкривати "попереджувальний вогонь" на придушення і знищення вогневих точок противника.
  • Українська делегація в Тристоронній контактній групі розцінила цю заяву як загрозу одностороннього виходу РФ з режиму припинення вогню і загрозу зриву виконання Мінських домовленостей.
  • 4 березня прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що українська сторона повинна залишатися прихильницею Мінських домовленостей і висловив "стурбованість" посиленням напруженості на лінії зіткнення на Донбасі.
  • У зв'язку з цим в МЗС України закликали Росію припинити перекладати відповідальність за виконання Мінських угод на інших і почати виконувати взяті на себе мирні зобов'язання.