Експерт пояснив, на що вплине зміна командувача ВМФ РФ / Колаж УНІАН, фото REUTERS, фото wikipedia.org

Призначення нового командувача Військово-морським флотом РФ може змінити підходи Росії до застосування сил флоту. Про це заявив LIGA.net капітан першого рангу у відставці, керівник програм безпеки Центру глобалістики "Стратегія 21" Павло Лакійчук.

Він зазначив, що призначення адмірала Олександра Моїсеєва новим командувачем ВМФ РФ свідчить про невдоволення російського керівництва участю флоту у війні.

"Разом із командувачем ЧФ призначили нового командувача Військово-морського флоту Росії. Ним став екскомандувач Північного флоту [Моїсеєв]. Це свідчить про те, що, з одного боку, у військово-політичному керівництві Росії, у Кремлі, незадоволені взагалі результатами участі їхнього військового флоту в російсько-українській війні. А з іншого боку, "нова мітла" може мати нові підходи до застосування сил флоту", - заявив він.

Відео дня

Він підкреслив, що новий командувач ВМФ Росії є людиною, яка особисто і персонально несе відповідальність за ракетні удари по Україні.

За словами Лакійчука, зараз триває "тривожна пауза". Моїсеєв разом із командою оцінює обстановку і те, як можна змінити характер діяльності флоту, щоб виконувати свої завдання - це може призвести до зміни російської тактики в Чорному морі, зазначив Лакійчук.

"Хоча я не знаю, що вони можуть придумати. Наші ВМС, Сили оборони, спецслужби показали зуби. І їм би [окупантам] визначитися, як оборонятися. Однак тривога така є", - підсумував аналітик.

Росія змінила командування флоту

Раніше в Росії призначили новим командувачем усіх військово-морських сил країни адмірала Олександра Моїсеєва. 2018 року Моїсеєв керував Чорноморським флотом РФ, а 2019-го був переведений на посаду командувача Північного флоту. Довгий час його служба була пов'язана з підводними човнами. У 2011 році він навіть отримав звання "героя Росії" за успішні ракетні пуски з підводного човна стратегічного призначення.

Крім того, Чорноморський флот Російської Федерації очолив уродженець тимчасово окупованого Севастополя Сергій Пінчук.

Вас також можуть зацікавити новини: