Україні можуть передати американські винищувачі F-16 / фото REUTERS

Американський винищувач F-16 - багатофункціональний багатоцільовий літак, який може використовуватися як для бомбардувань, так і для протиповітряної оборони.

"F-16 може виконувати завдання як по ураженню противника на землі, тобто нести бойове навантаження (близько 7 тонн). Це може бути ракети класу повітря-земля або бомби. Також F-16 може вести навантаження класу повітря-повітря і ввести боротьбу з повітряними цілями, як з ракетами, так і з авіацією противника", - розповів військовий експерт Олег Жданов.

Крім того, він додав, що винищувач F-16 може працювати в умовах радіоелектронних перешкод і під час застосування систем ППО, особливо російських:

"Він для них малопомітний вважається".

За словами Жданова, F-16 - досить легкий літак, що дає йому можливість бути невразливим в повітрі.

Чи отримає Україна американські винищувачі F-16 - останні новини

Нагадаємо, прем'єр Польщі Матеуш Моравецький заявив про готовність Варшави передати ЗСУ американські винищувачі F-16, якщо США дадуть "зелене світло".

За словами спікера Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрія Ігната, Україні для захисту потрібно замінити весь свій парк радянських літаків на американські винищувачі F-16 та створити з них щонайменше п'ять повітряних бригад.