Росіяни фантазують про удари по аеродромах для F-16 / колаж УНІАН, фото US Air Force, скріншот

У російському інформаційному просторі активно поширюють наративи про те, що вранці 7 лютого російські війська уразили в Україні аеродроми для прийняття західних винищувачів F-16, склади підприємства з виробництва дронів тощо, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"При цьому жодного фактичного доказу досягнення поставлених цілей пред'явлено не було. Демонстрацію ураження цивільної інфраструктури та житлових будинків намагаються уникати", - додав експерт.

Коваленко також акцентував на тому, що попередній ракетний удар був здійснений Росією у ніч/ранок на 23 січня.

Відео дня

"Минуло два тижні з того моменту. За дивним збігом або ж ні, але саме за цей період ВПК Росії міг виготовити 29 ракет Х-101/555/55. Хоча, це все ж просто збіг, оскільки в запасі у них ще після попередніх ударів залишалося кілька десятків ракет", - упевнений оглядач.

Крім того, експерт звернув увагу на "дуже рідкісний пуск КРМБ "Калібр" і те, що  їх було непарна кількість". За його словами, пускові установки на носіях "Калібрів" - парні.

"У цілому, удар являв собою вже добре нам знайому тактику комбінування різних засобів ураження. Першою хвилею йшли Shahed-131/136, потім поступально підключалися пуски ракет, синхронізовані між собою. Складно перехоплювані засоби спрямовувалися на ті регіони, які не мають для їхнього перехоплення відповідного ППО. На Київ же удар був компонентою Х-101/555/55 з метою прориву ППО", - написав Коваленко.

Він додав, що росіяни як і раніше намагаються не навантажувати свої Ту-95МС, випускаючи всього по 2-3 ракети з кожного літака,

"Також 29 ракет не можна віднести до категорії масованого удару, що говорить про економію цієї категорії. І не дивно. Після грудневих і січневих ударів запас цих ракет значно зменшився, а за рахунок виробництва його повноцінно відновити ще не вдалося", - вказав Коваленко.

Ракетний удар РФ 7 лютого

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що РФ вранці 7 лютого випустила по Україні 64 ракети і дронів, 44 цілі сили ППО України знищили.

Як повідомив президент Володимир Зеленський, під ударом опинилися шість регіонів країни.

"Обов'язково відповімо Росії - терористи завжди відчуватимуть наслідки своїх дій", - пообіцяв він.

Вас також можуть зацікавити новини: