Бої за Авдіївку тривають / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Ситуація навколо Авдіївки загострюється, і якщо українське командування дійде висновку, що треба залишати цей укріплений район, то катастрофи не буде, хоч і Авдіївка - ворота до одного з головних завдань росіян на цей час. Таку думку в інтерв'ю 24 каналу висловив полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Петро Черник.

"У ворога є завдання вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей... Путіну для власного ритуалу, а для тиранів ритуали це святе, потрібні хороші результати. У розумінні ворога повна окупація Донецької та Луганської областей - хороший результат. Авдіївка - це ворота до цього завдання, - сказав він. - Розуміємо, що битви у війнах можуть бути програні. Вкрай важливо виграти війну".

На думку Чорника, зараз Україна у третій стадії класичної індустріальної війни, яка говорить, хто краще знищує стратегічні ресурси противника, той у підсумку здобуде перемогу.

Відео дня

"Те, що ми тільки під однією Авдіївкою від 7 жовтня накосили вбитими понад 15 тисяч росіян, що дорівнює показнику втрат Радянського Союзу у війні в Афганістані, то це досить серйозно. По техніці є відношення 1 до 30 у межах тижня - це щось неймовірне", - вважає експерт.

Чи утримають ЗСУ Авдіївку - думка

Ситуація в Авдіївці для сил оборони непроста, але є надія, що підкріплення поліпшить позиції українських захисників, вважає військовий експерт Олексій Гетьман. Він прогнозує, що ворожі штурми триватимуть:

"Вдасться чи не вдасться нам далі тримати оборону, покажуть не дні, а може навіть години. Але сподіваємося, що з підтягуванням резервів будуть покращені наші позиції. Але бути на 100% впевненим, що нам вдасться утримати місто, не варто".

Вас також можуть зацікавити новини: