Сліди російської ракети в українському небі / REUTERS

Старі ракети, якими Росія обстрілює Україну, мають низьку точність, але потужну бойову частину. Такі, зокрема," прилітали " в Одеську область.

Про це розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, пише сайт "Сьогодні".

Найнебезпечнішою ракетою у ворога на сьогодні він називає радянську "Х-22". Відхилення у неї може становити до декількох сотень метрів. Але це не єдина проблема ракети - навіть коли вона була новою, в 60-і роки, виникали труднощі з паливними системами, а під час польоту іноді відмовляли двигуни.

Відео дня

"У чому саме небезпека на сьогоднішній день - у них дуже серйозна бойова частина. Там майже тонна вибухової речовини, 960 кг за радянських часів вирішили проблеми з точністю саме бойовою частиною - навіть якщо ви не потрапили в ціль і ракета впала в 100, в 200 метрах, за рахунок потужної осколково-фугасної бойової частини пошкодження ціль отримає. А тепер ситуація така, що ці ракети в основному і випускаються по території України. По Одесі та Одеській області працюють саме цими ракетами", - розповів він.

Оцінюючи ракетний потенціал ворога, експерт пояснив, що РФ має широку номенклатуру ракет радянського періоду.

"Навіть ті, які вони зараз перестали часто використовувати - крилаті ракети "Калібр" і "Іскандер", - вони у них залишаються на складах в так званому недоторканному запасі. Але саме щодо застосування, якщо говорити про Х22, це стара радянська ракета. Вона вразлива для ППО - більше, ніж "Калібр" або "Іскандер". Тому чим більше ми заглиблюємося в цю радянську спадщину, тим більше їх ракети вразливі для ППО України", - зазначив Коваленко.

Напередодні президент Володимир Зеленський розповів, що з 24 лютого російська армія завдала по Україні 1474 ракетних удари, застосувавши 2275 різних ракет.