Українські воїни вийшли в ефірі з передової / скріншот

Бійці одного з підрозділів, що обороняють Бахмут, вийшли в прямий ефір каналу "1+1", щоб розповісти про ситуацію в місті і своє ставлення до війни.

За словами військовослужбовця з позивним "Магелан", загальна ситуація в районі Бахмута принципово не змінювалася вже кілька місяців. Невелике просування ворога не позначилося на бажанні бійців захищати свою землю.

"Ми заряджені захищати свою Батьківщину, своє суспільство. У нас є велике бажання, і немає іншого виходу", – заявив "Магелан".

Боєць з позивним "Прокурор" розповів, що кілька днів тому були дуже важкі бої.

"Був наступ по всій протяжності фронту, але ми встояли і знищили всіх ворогів, які на нас йшли. Ми точно знаємо, що так само буде і наступного разу", – розповів він.

Солдат з позивним "Док" зазначив, що цей батальйон з перших днів війни на 100% комплектується добровольцями.

"Тому ми Бахмут не здамо. Кожен заряджений, мотивований на перемогу. Нехай рашисти знають – тут бійці, які не віддадуть жодного метра нашої української землі", – запевнив військовий.

Битва за Бахмут

Після захоплення Лисичанська у червні поточного року російські війська продовжили спроби наступу на Донбасі з метою повної окупації Донецької області. Першочерговою ціллю на цьому напрямку сттав Бахмут.

Наступ з метою взяття Бахмута ведуть переважно бойовики так званої "Групи Вагнера", що складаються в основному з завербованих російських ув'язнених і професійних найманців. Відмінною особливістю бойової тактики "вагнерівців" є "закидання трупами" українських позицій.

Однак навіть готовність жертвувати великою кількістю своїх солдатів не допомагає росіянам в досягненні поставлених цілей. Після майже півроку активних наступальних дій місто Бахмут залишається під повним контролем ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: