У російських воєначальників є дилема щодо нового штурму на Донбасі - британська розвідка

Російські воєначальники стали перед дилемою - почати ще один штурм Вугледара чи підтримати бої далі у районі Бахмута та Кремінної.

Так вважають у британській розвідці. У своєму аналізі розвідка зауважила, що донедавна російське командування розглядало атаку у районі Вугледара як ключовий спосіб досягнення оперативно значущого прориву на лінії фронту в Україні.

Але тепер ухвалення рішення ускладнилось тим, що взимку в районі Вугледара провалилося кілька штурмів російських окупантів.

Відео дня

Крім того, у розвідці проаналізували, про що говорить візит міністра оборони РФ Сергія Шойгу на окуповані частини Україн. На думку аналітиків, він став  відповіддю на поїздку ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина на передову.

У російських воєначальників є дилема щодо нового штурму на Донбасі - британська розвідка

Британська розвідка у своєму аналізі зазначила, що між ПВК "Вагнер" і Міноборони РФ є суперечка, тому Шойгу чутливий до порівняння з Пригожиним. У розвідці звернули увагу на те, що єдиним російським польовим командиром, який потрапив на відео з Шойгу, став генерал-полковник Рустам Мурадов, відповідальний за район Вугледару.

Ситуація в Бахмуті

Оперативна обстановка в районі Бахмута вже тривалий час досить напружена. Росіяни увесь час атакують позиції наших військових. Проте вони мужньо тримають місто. За даними CNN, російські окупанти там вже втратили як мінімум в п'ять разів більше військових, ніж Україна. 

Як зазначав радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, оборона Бахмута досягла поставлених цілей і стала великим успіхом ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: